ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

01.09.2006
Збірні

      У середу збірна України почала підготовку до відбіркового матчу чемпіонату Європи з командою Грузії. Серед усіх викликаних гравців на базі у Кончi-Заспі не з'явився лише форвард «Челсі» Андрій Шевченко. Зате відомо, що сьогодні вдень він візьме участь у рекламній акції одного зі спонсорів національної команди.

* * *

      Наставник збірної Грузії німець Клаус Топмеллер на підготовку до матчів проти Франції й України викликав одразу дев'ять футболістів з українських клубів. А от капітан грузинів, захисник «Мілана» Кахабер Каладзе, не зможе взяти участь у цих зустрічах через травму.

«Молодіжка»

      Головний тренер молодіжної збірної України Олексій Михайличенко оголосив список iз 22 футболістів, які готуватимуться до кваліфікаційного матчу чемпіонату Європи з хорватами. Виявляється, 6 вересня за «молодіжку» через травму не зіграє лiдер команди, киянин Артем Мілевський.

Перша ліга

      7-й тур. «Динамо-2» — «Оболонь» — 0:1 (Малиш, 11), «Нафтовик» — «Олександрія» — 1:0 (Пісний, 32), «Львів» — «Закарпаття» — 1:0 (Баранець, 80), «Поділля» — «Волинь» — 0:1 (Ковалюк, 20 (пен.)), «Сталь» — «Дніпро» — 5:3 (Ситник, 18, 42; Боргун, 32; Шутов, 72; Візьонок, 88 (пен.) — Анеліков, 17; Пахолюк, 73; Поліщук, 86; вилучення: Візьонок, 90+3 — Кобзар, 52; Проневич, 90+3), «Геліос» — «Спартак» (С) — 1:0 (Зелді, 24), «Спартак» (І-Ф) — «Десна» — 1:3 (Коробкін, 18 (пен.) — Мігалатюк, 5; Гавриш, 85, 90+2; вилучення: Михайлів, 80 («С»)), «Динамо-Ігросервіс» — «Борисфен» — 2:1 (Бобаль, 49; Якименко, 78 (пен.) — Литовчак, 69), «Енергетик» — ЦСКА — 2:2 (Запорожан, 48 (пен.); Ципердюк, 89 — Рожок, 41; Яланський, 90+1 (пен.)).

      Лідери: «Оболонь» — 21, «Геліос» — 16, «Львів» — 15, «Динамо-Ігросервіс» — 14, «Нафтовик», «Кримтеплиця», «Сталь» (Ддз) — 13...

Скандали

      Набули розголосу слова президента «Карпат» Петра Димінського, який після гри в чемпіонаті України з «Металістом» заявив, що головний тренер харків'ян Мирон Маркевич будує свою стратегію на договірних матчах. На це Маркевич (екс-наставник львів'ян) заявив, що відповідати за свої слова Димінському доведеться у суді, й нагадав йому, що навесні саме «Карпати» були спіймані на організації «договорняка» — з сумським «Спартаком» у першій лізі.

Кадри

      Головний тренер «Динамо» Анатолій Дем'яненко підтвердив, що в київському клубі тренується колумбійський форвард Хосе Морено. Поки що його переглядають, а рішення стосовно підписання контракту тренерський штаб «Динамо» прийматиме після перегляду 25-річного нападаючого в контрольних матчах.

* * *

      Перед стартом групового турніру Ліги чемпіонів кадрових втрат зазнали суперники київського «Динамо». Англійський захисник Джонатан Вудгейт перейшов із «Реалу» до «Міддлсбро», а оборонець збірної Франції Бенуа Педретті за шість мільйонів євро залишив «Ліон» і з'явився в «Осері».

Пам'ять

      На честь видатного тренера Євгена Кучеревського, який загинув в автокатастрофі минулої суботи в Дніпропетровську, назвуть одну з вулиць міста. Крім того, клуб «Дніпро» звернувся до керівників стадіону «Метеор», аби присвоїти також і арені ім'я Кучеревського.