Теплом — по зайвих кілограмах

31.08.2006

      Німецькі вчені з Iнституту спортивної медицини з'ясували: якщо людину, яка займається спортом, опромінювати інфрачервоним промінням, вона втрачає на два кілограми більше, нiж та, яка отримувала фізичні навантаження без теплового опромінення.

      У ході експерименту, проведеного у Регенсбурзі, 40 жінок вагою від 76 до 120 кілограмів тричі на тиждень крутили педалі велотренажера. Половині з них проблемні місця опромінювали інфрачервоним промінням. Саме ці учасниці за чотири тижні втратили до 8 см в об'ємі талії та стегон. Це в чотири рази більше, ніж у тих жінок, яких у ході експерименту не опромінювали. Керівник дослідження доктор Франк Мекель вважає, що інфрачервоне проміння підсилює розщеплення жиру, який потім спалюється під час тренування. Зауваження: учасниці експерименту опромінювали місця, не закриті одягом.

      Інфрачервоне (або теплове) проміння — невидимий для людського ока пучок фотонів, нешкідливий для людського організму. Деякі вчені пояснюють вдалий результат експерименту тим, що його учасниці отримали своєрідний «ефект сауни», коли під час активного потовиділення розщеплюється більше жиру й виводяться шлаки з організму. Процедуру інфрачервоного опромінення можна замовити в косметичних салонах.

Богдана СОРОКА.