Артур Дроздов: Наше завдання — вийти на Євро-2007 із першого місця в групі

31.08.2006
Артур Дроздов: Наше завдання — вийти на Євро-2007 із першого місця в групі

Збірну вперед поведе капітан Артур Дроздов. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Великі сподівання і тренери, й українські прихильники баскетболу покладають на форварда Артура Дроздова. Попри свій вік, 25 років, він уже має великий досвід виступів як за національну команду, так і у вiдомому європейському клубi, — зокрема  Артур тривалий час грав у складі чемпіона Франції — «По-Ортез». Не дивно, що саме Дроздова обрали капітаном збірної України. Тим паче що цього року він повернувся на Батьківщину (де ще не виступав за жоден професійний клуб, бо виїхав за кордон у юнацькому віці) й тепер гратиме за оновлений БК «Київ».

 

      — Артуре, як ти оціниш свої фізичні кондиції на даний момент?

      — Нещодавно я переніс операцію, але вже повністю після неї відновився. Відпустка закінчилася місяць тому, тож думаю, що за цей період тренувань я вже встиг набрати гарну форму. Тепер разом з іншими партнерами по команді намагатимемося підтримувати її на високому рівні.

      — Не важко було знайти спільну мову з партнерами? Адже в збірній представлені баскетболісти клубів різного рівня, кожен звик грати у своєму ключі. Та й у фінальній частині чемпіонату Європи рік тому ти участі не брав.

      — У нинішній збірній чимало гравців, яких не викликали до команди минулого року, тому це не має особливого значення. Ми тривалий час займаємося разом, щоб уникати непорозумінь на майданчику, тож певні ігрові зв'язки вже утворилися. Головне — вийти на стовідсоткову готовність напередодні офіційних матчів.

      — Як капітанові команди тобі, мабуть, найлегше оцінити психологічну атмосферу в колективі...

      — З цим проблем не виникає — у нас складаються добрі дружні стосунки. Всі на тренуваннях працюють із гарним настроєм, викладаються на повну силу.

      — Інформацією про суперників уже володієте?

      — Звісно, матчі за участі опонентів проглядаємо. На міжнародному турнірі Болгарія вдома навіть обіграла Росію... Напоготові треба бути з усіма конкурентами. Навіть, здається, з найслабшою у нашому квартеті — командою Швеції — послаблення може дорого коштувати; особливо уважними варто бути у виїзній зустрічі.

      — Як вважаєш, збірній Україні під силу пробитися до Євро-2007 напряму? Адже лише перше місце в групі дає таке право...

      — Саме це і є нашим завданням — пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи з першої позиції. Думаю, ми спроможні на це.

      — Для вас має значення, чи транслюватимуть матчі з-за кордону на Україну?

      — Завжди приємно, коли на тебе дивляться друзі, знайомі — взагалі, власні вболівальники, адже ми граємо для них.

      — Артуре, не можу не спитати про твоє клубне життя. Чому після Європи ти вирішив приїхати грати в Україну?

      — Я шість років виступав у Франції, тож по завершенні контракту заздалегідь збирався змінити клуб, поринути в іншу обстановку. Я мав кілька пропозицій із Росії, України та від іспанських «середняків». Перевагу ж віддав «Києву», який зробив гарну пропозицію, і підписав контракт на два роки. Мені буде цікаво виступати в українському чемпіонаті, адже я тут ще ніколи не грав.