«24» години в «Офісі» — «Закон і порядок»

30.08.2006
«24» години в «Офісі» — «Закон і порядок»

Єва Лонгорiя з бойфрендом — баскетболiстом Тонi Паркером. (Фото РЕЙТЕР.)

      Цьогорічна церемонія вручення «телевізійних «Оскарів», як іще називають премію Американської телеакадемії «Еммі», для багатьох глядачів стала суцільною несподіванкою. Ще б пак, адже, на відміну від кількох попередніх сезонів, до переліку номінантів не потрапили, скажімо, такі надпопулярні «мильні опери», як «Відчайдушні домогосподарки», котрі минулого року гребли нагороди лопатою, або ще один улюблений серіал заокеанських глядачів — «Залишитися живим». Але воно й правильно — треба ж і «молодим» дорогою поступатися.

      А серед «молодих», тобто принаймні для нас здебільшого невідомих, опинилися такі щасливчики. Три нагороди у категорії «Драматичний серіал», яку вважають найпрестижнішою, отримав продукт телекомпанії «Фокс» — політичний трилер «24». Цьому «милу», номінованому на 12 статуеток, дісталася премія за найкращу режисуру, звання найкращого серіалу, а його зірка Кіфер Сазерленд отримав «Еммі» як найкращий актор у головній ролі. Колегою Кіфера по премії серед актрис стала Марішка Харжитей, яку відзначили за роботу в телесеріалі «Закон і порядок: Спеціальний корпус». Двом переможцям у відповідних номінаціях складали конкуренцію, відповідно, Пітер Краузе і Франсіс Конрой із серіалу «Клієнт завжди мертвий», який демонструє й українське ТБ.

      У розділі комедійних телесеріалів не було рівних епопеї «Офіс», а от лікарняна драма «Анатомія Грей», яка претендувала на нагороди в 11 номінаціях, перемогла лише в одній: за найкращий акторський ансамбль. Найкращим актором комедійного «мила» став Тоні Шелхаб за серіал «Монах» — у 2003 році Шелхаб уже отримував «Еммі» за цю саму роль.

      Незважаючи на те, що телесеріал «Західне крило» цього року закрився, відзнаку за роль другого плану в драматичному серіалі отримав саме його актор — Алан Альда.

      Звісно, переможці й відзначені зараз не тямляться від щастя й активно обмивають свої призові статуетки, але не менше задоволення від церемонії отримали й сотні почесних гостей, які не те що на «Еммі» не претендували, а взагалі до телебачення не мають жодного відношення. Адже такі заходи — це насамперед вихід у вищий світ, знаменита «червона доріжка» і насолода себе показати й інших подивитися. Недарма журнал «Піпл» традиційно відзначає присутніх на врученні «Еммі» знаменитостей власними «званнями» — за найелегантнішу сукню й найелегантнішу зачіску. Цього року в найчарівніші туалети  були вбрані, зокрема, телезірки Єва Лонгорія, Пола Абдул, Дебора Мессінг, топ-моделі Хайді Клум і Тайра Бенкс. Щоправда, знавці доброго смаку із висновками журналу погодилися далеко не в кожному випадку: наприклад, золотисту сукню Тайри вони забракували — мовляв, манекенниці така не личить. А вбрання Поли Абдул за візерунок у квіточку охрестили «провінційним».

      А хто традиційно викликав тільки захоплені відгуки, то це наділена бездоганним смаком i при цьому вагiтна  Хайді Клум, яка своєю розкішною червоною сукнею від Майкла Корса зачарувала не лише представників сильної статі, а й суворих модних критиків-жінок. І саме Хайді була визнана переможницею в категорії «найкраща зачіска». Ще б пак, адже модель заколола своє розкішне біляве волосся... у косу а ля Юлія Тимошенко.