Гібсон отримав три роки тюрми

19.08.2006
Гібсон отримав три роки тюрми

Фото Мела Гібсона з матеріалів його справи в поліцейському департаменті графства Лос-Анджелес.

      Вельми оперативно закінчився судовий розгляд у справі Мела Гібсона: лише 28 липня всесвітньо відомий актор і режисер напився текіли, сів за кермо, перевищив швидкість, вчинив опір при затриманні, брудно обзивав поліціянтів у їхньому відділку й ображав євреїв, а вже позавчора ввечері прозвучав вирок. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», вищий суд Малібу (Каліфорнія) засудив голлівудську зірку до трьох років тюремного ув'язнення умовно, грошового штрафу й примусових відвідин упродовж року зборів із реабілітації алкоголіків. Нагадаємо, що з усіх зафіксованих провин Гібсона суд зрештою інкримінував йому лише одну — водіння автомобіля в нетверезому стані.

      Спочатку розгляд справи Гібсона був призначений на 28 вересня, однак засідання провели достроково у зв'язку із заявою Мела про «відмову від спростування своєї вини». Як уточнює інформагентство, таке формулювання не є визнанням вини, однак може слугувати його еквівалентом при виголошенні вироку.

      При цьому актор скористався своїм правом не бути присутнім на судовому засіданні, і інтереси Гібсона представив його адвокат. З матеріалів суду журналістам стало також відомо, що виконавець ролі «Хороброго серця» відмовився від свого права на розгляд справи в суді присяжних, тобто фактично волів не пом'якшувати покарання.