У Нью-Йорку навіть двірники — зірки

17.08.2006
У Нью-Йорку навіть двірники — зірки

Покараний Бой Джордж.

      Цього тижня у Нью-Йорку стало на одного двірника більше. Та ще й якого! Сміття на Манхеттені — в Чайнатауні, Маленькій Італії та Нижньому Іст-Сайді — прибирає поп-зірка 1980-х Бой Джордж. До п'яти днів громадських робіт на вулицях Великого Яблука його засудив нью-йоркський суд.

      «УМ» свого часу писала про цю історію: у жовтні 2005 року англієць Джордж Алан О'Дауд (а Бой Джордж — то лише сценічний псевдонім) у наркотичному сп'янінні викликав поліцію у свої нью-йоркські апартаменти, повідомивши про те, що його нібито пограбували. Слідів крадіжки копи не виявили, зате знайшли 13 пакетиків із кокаїном. Зрештою, суд погодився зняти зі співака обвинувачення в збереженні «наркоти» в обмін на сплату штрафу (тисяча доларів), лікування від наркозалежності та виправні роботи. Цим колишній соліст групи Culture Club і зайнявся з понеділка.

      Але недарма адвокат Джорджа попереджав суддю, що краще б його клієнта спрямували у благодійну організацію  з боротьби зі СНІДом абощо. Адже, попри те що зірковий британець виходить на роботу о сьомій годині ранку, його «виправлення» перетворилося на справжнє шоу за участі журналістів. А фактично — з вини журналістів. Бо саме вони заважають Бою Джорджу нормально працювати мітлою, обступаючи з усіх боків, випитуючи коментарі та знімаючи на фото-, відео- й телекамери. «Я маю привчитися до покірності. Дайте мені просто підмітати», — каже покараний, але й сам при цьому регоче. «Моя мама була прибиральницею, а батько — будівельником, ну ви розумієте», — додає співак. Перед пресою артист постав у темних окулярах, рукавичках і червоній жилетці.

      Після цього департамент благоустрою Нью-Йорка був змушений відправити його на підмітання закритої стоянки, куди не зможуть проникнути журналісти.