Невловимий месник із шилом

16.08.2006

      Зараз складно знайти міського мешканця (а в західних країнах — і сільського теж), у якого не було б мобільного телефону. Говорять скрізь — на вулицях, у магазинах, у транспорті... І в автомобілях — теж. У тому числі — і за кермом. Хоча в багатьох країнах це заборонено правилами дорожнього руху, що й не дивно з огляду на підвищену аварійність водіїв із мобілками. Звісно, «даішники» засікають і штрафують таких балакучих порушників дуже рідко. Спробуй-но зупини мобільного базіку й доведи потім, що він говорив у «трубку», а не, скажімо, чухав вухо. Але принаймні у Великій Британії любителям попатякати за кермом розслаблятися не варто — там з'явився «друг ДАІ», який по-своєму карає таких порушників: просто... пробиває шини в їхніх машинах.

      Як повідомляє газета «Телеграф», цей зловмисник відзначився вже двадцять разів. Зіпсувавши колеса авто, в кожному випадку він залишав на місці злочину записку: «Увага! Вас бачили, коли ви за кермом говорили по мобільному телефону».

      Поліцейські мають дві версії. Перша: злочинець записує номери машин, водії яких телефонують під час руху, з'ясовує їхні адреси і вночі пробиває шини. Друга: цей чоловік просто їде за порушниками аж до їхніх стоянок. Навіщо він таке робить? У поліції вважають, що поведінка автомобільного вандала може бути пов'язана з пережитою ним аварією, винуватець якої розмовляв по телефону під час руху.

      Зараз криміналісти проводять експертизу записок, залишених злопам'ятним месником.