ХРОНІКА

16.08.2006
Бокс

      Новоспечений чемпіон світу в суперважкій категорії за версією WBC Олег Маскаєв отримав офіційну пропозицію про проведення об'єднавчого бою від чемпіона за версією IBF Володимира Кличка. За словами менеджера українського боксера Шеллі Фінкела, Володя не поспішав підписувати контракт на поєдинок з американцем Шенноном Бріггсом якраз в очікуванні результату суперництва Маскаєва й Рахмана.

      Щоправда, невідомо, чи встигне російський казахстанець з американським паспортом відновитися за три місяці — до дати наступного запланованого двобою Кличка-молодшого. Натомість чемпіони за двома іншими престижними версіями — білорус Ляхович (WBO) і росіянин Валуєв (WBA) — «гуляють» в очікуванні цікавих пропозицій.

* * *

      Збірна України посіла друге командне місце на чемпіонаті світу серед кадетів (віком до 16 років), що завершився у Стамбулі. Попереду наших співвітчизників опинилися росіяни, на третій позиції — казахстанці. В активі українців сім медалей. Чемпіонами світу стали Юрій Москальов (категорія до 57 кг) та Дмитро Дзядевич (до 80 кг), срібні нагороди — у Дениса Лазарєва (до 60 кг) і Віталія Костянтинова (до 66 кг), а «бронзу» отримали Богдан Шелестрок (до 54 кг), Дмитро Мутроданов (до 63 кг) та Максим Романов (до 86 кг).

Футбол

      УЄФА дозволила ізраїльському «Маккабі» з Хайфи провести «домашній» матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти англійського «Ліверпуля» на полі київського стадіону «Динамо». Нагадаємо, що, згідно з постановою Європейської футбольної спілки, команди воюючого Ізраїлю змушені грати домашні матчі єврокубків за межами своєї країни. Зустріч претендентів на місце в груповому турнірі Суперліги розпочнеться 22 серпня о 21.30 за київським часом.

* * *

      Скориставшись паузою в чемпіонаті України, донецький «Шахтар» провів в іспанському місті Памплона товариський матч із місцевою «Осасуною». Підопічні Мірчі Луческу, ослаблені відсутністю гравців національних збірних, поступилися учаснику Ліги чемпіонів iз рахунком 0:1 (Пуньяль, 7).

* * *

      За інформацією турецьких ЗМІ, стамбульський «Фенербахче» залишився незадоволеним не тільки рахунком київського матчу проти «Динамо», а й прийомом гостей у столиці України. Серед претензій згадується напад українських фанатів на турецьких журналістів, динамівські емблеми на кутових прапорцях, а також часті оголошення диктора під час гри, які «заважали гравцям «Фенербахче» сконцентруватися». Через це турки збираються скаржитися в УЄФА.

* * *

      Ще один іноземець став власником британського клубу прем'єр-ліги. Американський бізнесмен Ренді Лернер придбав контрольний пакет акцій «Астон Вілли»  за 62,6 мільйона фунтів стерлінгів.

Баскетбол

      Товариський матч. Україна — Румунія — 89:76 (Печеров — 17, Швець, Скутельник — по 15).

Плавання

      Успішно виступили українські плавці на комерційному турнірi  в німецькому Гамбурзі. Олег Лісогор виграв запливи на 50 м (26,93 сек) і 100 м (58,69) брасом, Ганна Хлистунова була другою на 200-метрівці брасом і третьою — на 100-метрівці «комплексом». Ірина Амшеннікова фінішувала третьою у запливі на 50 м на спині.

Теніс

      Уперше в історії українська збірна дівчат віком до 14 років стала чемпіоном світу. Наша команда у складі Анастасії Кирилової й Надії та Людмили Киричонок у півфіналі здолала суперниць з Узбекистану (2:1), а у вирішальному матчі — з таким самим рахунком і росіянок.