«Генерація-2012»: юні поляки попереду

16.08.2006

      У Києві відбулися вже другі міжнародні змагання «Генерація-2012» серед юнаків 1992—93 р. н. Турнір є одним із заходів, спрямованих на просування проекту проведення Євро-2012 в Україні й Польщі. За задумом організаторів, саме ці хлопці, яким зараз по 13 років, можуть стати ударною силою двох національних збірних на першості Європи 2012 року.

      Учасниками своєрідного чемпіонату стали 12 команд, які представляли міста-кандидати на проведення матчів ЧЄ-2012. Згідно з регламентом, спочатку команди розіграли місця в чотирьох групах, а потім зустрічалися в стикових матчах, які визначили учасників фіналу.

      У вирішальному матчі на НТЦ ім. Банникова зустрiлися представники Гданська та Львова. Обидві сторони мали дуже активну підтримку, адже інші учасники турніру розділилися на дві трибуни — українську й польську — і змагалися в гучності кричалок аж до фінального свистка. Зрештою, юні балтійці взяли гору над вихованцями «Карпат» завдяки голу, забитому в першому таймі.

      Таким чином, поляки реваншувалися за програш першого турніру «Генерація-2012». І взагалі цього разу сусіди в суперництві з малими українцями виявилися значно сильнішими. Як повідомляє прес-служба ФФУ, у зустрічі за третє місце хлопці з Варшави обіграли команду Кракова. А місця з 5-го по 12-те розподілилися так: Вроцлав, Хожув, Познань, Донецьк, Дніпропетровськ, Київська область, Київ, Одеса.