Аварія, смерть пінгвіна

12.08.2006

      Страшенно не пощастило 25 пінгвінам із зоопарку американського міста Індіанаполіс. Спершу їхній рідний, за браком волі, дім — океанічну секцію зоопарку — закрили на реконструкцію. Тож бідолашних птахів, риб та інших мешканців секції чекало важке випробування: переїзд на інше місце. Однак якщо підводна живність транспортування у величезних акваріумах фактично не помітила, то птахам довелося нелегко. Адже переїзд до чужого й незнайомого вольєра — це неабиякий стрес.

      Однак, як виявилося, це був лише початок. Мандруючи у вантажівці до Гальвестона, чий зоопарк погодився надати притулок виселеним тваринам, пінгвіни потрапили в аварію. Машина перевернулася, і птахи дивом вижили — загинув лише один. Однак коли троє інших (очевидно, найближчих друзів загиблого) побачили, що товариш відлетів у кращі світи, то з переляку забули про обережність (та й хіба в такій ситуації до холодного розуму?) і вибігли на дорогу. Там сердег одразу розчавили автомобілі, що на величезній швидкості проїздили повз...

      На щастя, інші пінгвіни здогадалися не наражати себе на небезпеку, збилися в зграю і перелякано чекали, доки їх порятують.

      До слова, як повідомляє РІА  «Новости», разом із птахами цією ж вантажівкою до Гальвестона мандрував і восьминіг, який анітрохи не постраждав.