У пошуках напівкровного принца

12.08.2006
У пошуках напівкровного принца

Герміона покохає зовсім не Гаррі.

      Усі діти дорослішають. Навіть якщо ці діти з книжки, і навіть якщо вони чарівники. От і в черговій книзі «поттеріани» герої настільки подорослішають, що між двома із них спалахне серйозне почуття. Тих читачів, хто хотів побачити Гаррі в ролі романтичного героя, мусимо розчарувати. Як натякнула сама письменниця Джоан Ролінг, головний герой залишиться за бортом, а історія кохання відбуватиметься між Роном і Герміоною.

      Для шанувальників роману є ще одна погана новина. Письменниця має цілком серйозні наміри остаточно розпрощатися зі своїми героями. По-перше, сьома книжка, як стверджує Джоан, буде останньою в цій епопеї. По-друге, в ній загине хтось із головних героїв — або сам Гаррі, або ж хтось із його друзів. Що після цієї звістки зчинилося! Письменницю завалили листами «поттеромани» з проханням помилувати Гаррі. До загального сказу підключилися навіть серйозні письменники — Джон Ірвінг і Стівен Кінг, які закликали свою колегу по перу не вбивати хлопчика-чарівника. Гадаю, що шум здійняли цілком штучно, бо Джоан всього лише вміло рекламує свою книгу.

      А тепер — хороші новини. Доки тривають зйомки «Гаррі Поттера і Ордена Фенікса», що розпочалися взимку цього року, кіношники збираються запустити в роботу ще одну серію — «Гаррі Поттер і напівкровний принц». Наразі вже відома точна дата прем'єри — на екрани стрічка вийде 21 листопада 2008 року. Зйомки фільму мають розпочатися зовсім скоро. Як повідомляє «Рейтер»,  компанії «Ворнер Бразерс» «залишилося тільки найняти режисера і затвердити акторів на ролі». Проте з Гаррі, Герміоною і Роном на екранах ми зустрінемося ще раніше — 13 липня 2007 року вийде в прокат «Орден Фенікса».