ХРОНІКА

12.08.2006
Теніс

      Перша ракетка України Олена Бондаренко припинила боротьбу на турнірі JPMorgan Chase Open у Лос-Анджелесі (призовий фонд — 600 тис. доларів). На старті Олена обіграла Гану Шромову з Чехі ї — 7:6, 7:5, у другому колі здолала росіянку Ганну Чекветадзе — 6:3, 4:6, 7:5, а от у третьому — певно, через утому — не змогла нічого протиставити дуже посередній американці Бетані Маттек — 1:6, 1:6.

* * *

      Визначено, що матч Кубка Девіса за право залишитися в І групі Євро-Африканської зони чоловічі збірні України та Великої Британії проведуть 22—24 вересня в Одесі.

Футбол

      Міланський «Інтер» буде, без сумніву, претендентом номер один на здобуття чемпіонства в серії А в наступному сезоні. У міжсезоння «нерадзуррі» придбали двох сильних забивних форвардів: спочатку — аргентинця Ернана Креспо (перейшов із «Челсі»), а позавчора було підписано контракт і зі Златаном Ібрагімовичем. Сума трансферу шведського нападника, який досі належав «Ювентусу», становить 25 мільйонів євро. Нагадаємо, що після застосування штрафних санкцій проти «Юве» та «Мілана» «скудетто» за сезон-2005/06 перейшло саме до «Інтера».

Баскетбол

      На чемпіонаті Європи серед юніорок (U-16), що триває у словацькому Кошице, українські дівчата закінчили чвертьфінальний раунд на четвертому — останньому — місці у своїй групі. В останньому турі збірна України таки обіграла польських ровесниць — 69:55 (Дорогозубова — 23 очки), але поступилася суперницям за різницею м’ячів. Підсумкове становище в групі F: Чехія — 6 очок (3 перемоги — 0 поразок), Литва — 4 (1-2), Польща — 4 (1-2), Україна — 4 (1-2). Тепер молоді українки зіграють у втішному турнірі за 5-8-ме місця. Сьогодні їхніми суперницями буде команда Франції.

* * *

      БК «Київ» підписав довгостроковий контракт із капітаном національної збірної України, екс-гравцем французького «По-Ортеза» Артуром Дроздовим.

Шахи

      Після семи турів на всесвітній юнацькій шаховій Олімпіаді (U-16) у Туреччині молоді українці утримують лідерство. Мартин Кравців, Володимир Онищук, Назар Яремко та Ярослав Жеребух у шостому раунді обіграли угорців (2,5:1,5), а в сьомому — індусів (3,5:0:5).