Мадонна і єресь

09.08.2006
Мадонна і єресь

Богохульниця Мадонна знову нарвалася на скандал.

      Виклик церкві Луїза Чікконе кинула ще тоді, коли взяла собі сценічний псевдонім Мадонна. Потім вона ще не раз дратувала віруючих. Згадайте лишень її старенький кліп на пісню Like a Prayer (1989)  з вогняними хрестами, чорношкірим Ісусом та самою Мадонною в ролі Марії Магдалини. Свого часу це відео довело до сказу святих отців так, що й сучасному «Коду да Вінчі» не снилося. Не менше скандалів спричинила і зацікавленість Мадонною містичним давньоіудейським вченням кабала, «вдарившись» у яке, співачка отримала нове ім'я — Есфір. Скажімо, торік на єврейське свято Пурим зiрка та її чоловік припхалися в лондонський Центр кабали в карнавальних костюмах — черницi та Папи Римського. Обом дуже пощастило, що інквізиція залишилася в минулому.

       У новому концертному шоу «Сповідь» Луїза-Мадонна-Есфір продовжує лоскотати нерви віруючим. Ще б пак! Адже до глядача на сцену співачка спускається розіп'ятою на хресті. Пісня, яку вона при цьому виконує, присвячена африканським жертвам СНІДу, і що хотіла сказати цим Мадонна, неважко здогадатися. Але церква проти таких паралелей. У Римі за це шоу американську співачку рiзко засудили, а католицькi отцi пригрозили відлученням від церкви. Православні iєрархи й собі закликають віруючих росіян не йти на виступ Мадонни, що відбудеться 11 вересня в Москві.

      Співачка ж у відповідь на критику з боку Ватикану запросила Папу Римського Бенедикта XVІ на свій концерт. «Щоб він міг на власні очі переконатися, наскільки прекрасна, красномовна і гуманiстична ідея Мадонни, що стоїть за виконанням пісні Lіve to Тell!» — пояснила журналістам прес-секретар співачки Ліз Розенберг. Одначе аплодисментів від Папи Мадонна так і не дочекалася, бо на виступ той не прийшов...