Щоб Сашко не задихався...

08.08.2006

      Цікавий, а головне – надзвичайно важливий для людства препарат винайшов директор Українського протиракового інституту у Відні (Австрія), українець за походженням Василь Новицький. Як розповів на прес-конференції у Києві сам винахідник, протираковий препарат «Україн» виробляється з алкалоїдів чистотілу і тіотепи і має імуномодулюючі властивості: залишаючись нетоксичним для організму, він відновлює імунну систему. Завдяки дії «Україну» імунна система сама починає бачити  ракові клітини і боротися з ними. Вчений також наголосив, що «це перші у світі ліки, які мають надзвичайно високу вибіркову дію, перший у світі препарат, який вбиває тільки ракові клітини, але при цьому не впливає на ріст здорових клітин». Крім того, препарат швидко акумулюється після ін'єкції в ділянках, уражених пухлиною, запобігає утворенню нових пухлин і полегшує їх оперативне вилучення. На відміну від інших протиракових препаратів, він не припиняє розвиток ракових клітин, а просто знищує їх.

      І це не просто слова. Препарат уже понад десять років зареєстрований в Україні, а клінічні дослідження на базі Національного медуніверситету виявили колосальний ефект при застосуванні препарату для дітей, які часто і хронiчно хворіли на астму та пневмонію. Для Сашка Бертуша, якому лікарі встановили діагноз хронічна бронхіальна астма, «Україн» став просто знахідкою. Після тривалого застосування здоров’я та самопочуття хлопчика значно покращились: він може спокійно спати вночі і зовсім перестав хворіти на застуди. Виникає цілком логічне запитання – якщо препарат такий дієвий, чому про нього практично ніхто не знає? Відповіді не знає навіть сам пан Новицький... Винахідник зауважив, що упродовж двох останніх років він уже неодноразово передавав українським медичним закладам ампули «Україну», але жодного звіту про використання медпрепарату так і не отримав...

      Нагадаю, що Василь Новицький уже вкотре безкоштовно передає ліки для хворих в Україні. Два роки тому він забезпечив українських дітей п'ятьма тисячами ампул диво-препарату. Цього разу директор Українського протиракового інституту у Відні передав Харківській дитячій лікарні № 16 партію лiкiв на суму 150 тисяч доларів. Гуманітарна акція відбулася завдяки посередництву австрійської громадської організації Global 2000 та голови ВПО «Свобода» Олега Тягнибока, який займається організацією допомоги дітям, постраждалим від аварії на Чорнобилі. На вимогу професора Новицького ліки, передусім мають надійти за призначенням для тих, хто не може придбати їх за власні кошти. Він повідомив, що одна ампула препарату коштує за кордоном понад 160 євро. Для одного курсу лікування дитини потрібно 40 ампул, лікування триває два місяцi.