Барні — вбивця Елвісової Мейбел

08.08.2006

      Справжньою трагедією, принаймні для власника, закінчилася виставка колекції плюшевих ведмедиків у британському графстві Сомерсет. Водночас ця історія — вельми курйозна. Судіть самі: іграшкова експозиція була настільки цінною (загальна вартість — близько мільйона доларів), що для її охорони організатори найняли не просто «сек'юріті», а ще й службових собак. І саме один із цих псів... порвав найцінніші експонати!

      «Цвяхом» виставки в Уельсі мала стати ведмедиця на ім'я Мейбел, яка раніше належала самому Елвісу Преслі. Цю м'яку іграшку відома німецька фірма «Штайфф» виготовила ще в 1909 році. Англійський аристократ сер Бенджамін Слейд свого часу перекупив раритет на аукціоні в Мемфісі й тепер надав у користування виставці «Уукі беар коллекшн», яка щорічно збирає близько 30 тисяч відвідувачів.

      До відкриття експозиції частина ведмедиків сиділа вже у вітринах, але для деяких, у тому числі Мейбел, скляний захист ще не організували. Охоронець Грег Уест зі своїм собакою Барні, інспектуючи виставку, не зміг устояти перед спокусою і доторкнувся до колишньої іграшки Елвіса. Однак чотириногий друг, мабуть, приревнував хазяїна до іграшки й напав на Майбел. Зрештою, цінну річ було розірвано на клоччя! Увійшовши в раж, пес розкидав і зіпсував загалом близько сотні ведмедів.

      Ясна річ, Уеста та Барні з роботи звільнили. Сер Бенджамін збирається подавати позов до суду. Добре, хоч цінні експонати були застраховані, і організатори «Уукі беар коллекшн» матимуть кошти для відшкодування збитків.