Подалі від збірної — на «Крильях»

04.08.2006
Подалі від збірної — на «Крильях»

Матч проти Iталiї став для Андрiя передостаннiм у формi збiрної. (Фото РЕЙТЕР.)

      Півзахисник Андрій Гусин ухвалив рішення закінчити виступи за збірну України. Про це він сказав в інтерв'ю офіційному сайту його клубу — «Крилья совєтов» (Самара)

      «Останні два роки все моє життя було підпорядковане одній меті — якомога успішніше виступити в Німеччині. Заради цього я перейшов і в «Крилья» — команду, в якій зміг підготуватися до чемпіонату світу щонайкраще. Я все життя пишатимуся тим результатом, якого ми досягли на першості планети. І от зараз, коли моя мрія збулася, я вирішив піти, — констатує 33-річний ветеран. — Виступи за збірну відбирають дуже багато сил, адже це — близько десяти матчів за рік, кожен з яких вимагає граничної напруги. Скажу чесно: я більше не маю бажання постійно грати в такому режимі, а відбувати на полі номер не звик. До того ж перед моїм клубом, якому я багато чим зобов'язаний, стоять складні завдання, і я відчуваю, що в даній ситуації «Крильям совєтов» Андрій Гусин потрібніший, аніж збірній України, у якій підростає ціла плеяда молодих футболістів».

      Півзахисник підкреслив, що його рішення ніяк не пов'язано з особистістю головного тренера збірної Олега Блохіна. А попрощатися з національною командою Гусин хоче 15 серпня на очах у вболівальників після матчу Україна — Азербайджан. «Сподіваюся, вони (вболівальники) поставляться до мого рішення з розумінням і збережуть найкращі спогади про ті чудові сезони й матчі, що ми провели разом», — зазначає колишній гравець київського «Динамо», ЦСКА-«Борисфену», «Карпат» і «Газовика».

      Футболку збірної України він вперше приміряв ще в 1993 році як представник Львова, відтоді провів під синьо-жовтим прапором 60 матчів, забив 9 голів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Учора Олег Блохін назвав список футболістів, які готуватимуться до товариського матчу з командою Азербайджану. Як стало відомо напередодні, тренерський штаб вирішив знову викликати в національну команду Олександра Рикуна з харківського «Металіста». Нагадаємо, що в першій половині року цей півзахисник через порушення спортивного режиму був відрахований з «Дніпра» і втратив місце в збірній України.

      Попросив не викликати його в національну команду на гру з Азербайджаном воротар Олександр Шовковський, який після чемпіонату світу практично не мав відпочинку. Запрошення отримали голкіпер «Кривбасу» Максим Старцев, форвард «Байєра» Андрій Воронін, наші російські легіонери Максим Калиниченко («Спартак») та Андрій Гусин («Крилья»).