Крихітка за 19 мільйонів доларів

01.08.2006
Крихітка за 19 мільйонів доларів

Марія Шарапова заробляє і ракеткою, й тілом. (Фото РЕЙТЕР.)

      Хто зі знаменитостей пострадянського простору найбагатший? Якщо йдеться про людей спорту й мистецтва, а не якихось там олігархів? А от і не Андрій Шевченко, як подумали чимало українських фанів. Шева у своєму «Мілані» заробляв близько шести мільйонів доларів у рік, і навіть якщо додати всілякі рекламні контракти, вийде досить «посередня» сума. У «Челсі» форвард збірної України збагачуватиметься краще — отримає за рік роботи майже 11 «лимонів» доларами (шість млн. фунтів), але все одно це не рекорд для СНД. Найбільше ж за період з липня 2005-го по липень цього року заробила російська тенісистка Марія Шарапова — 19 мільйонів. Вона й очолила рейтинг найбагатших зірок Росії, складений місцевою версією журналу «Форбз».

      Другим у російському списку йде баскетболіст Андрій Кириленко, котрий виступає за клуб НБА «Юта джазз» — 11,5 млн. доларів. Отже, Шевченко, якби потрапив до цього рейтингу, отримав би умовну бронзову медаль. Адже далі в переліку стоять заможні хокейні легіонери: Олексій Яшин — 7,6 млн., Микола Хабібулін — 6,8 млн., Ілля Ковальчук — 6,5 млн., Сергій Федоров — 6,1 млн., Олексій Ковальов — 4,5 млн., Павло Дацюк — 3,9 млн., Олександр Овечкін — 3,8 млн.  І лише на десятому місці — митець, відомий диригент і художній керівник Маріїнського театру Валерій Гергієв — 3,6 млн. доларів, що теж чимало.

      Досить посередні актори-гумористи з групи Comedy Club заробили за рік 3,5 млн., а «срібний призер» «Євробачення» Діма Білан — лише на 400 тис. менше. Стільки ж заробили й разом узяті учасники гурту «Звірі» . При цьому вони значно випередили Аллу Пугачову: «примадонна», за даними журналу «Форбз», збагатилася на 2,7 млн.  доларів.

      В активі нібито неуспішного Філіпа Кіркорова — 2,9 млн. «зелених», а ще «провальніша» група «Тату» зуміла «підняти» і всі 3,3 мільйона.

      До речі, зазначає «Форбз», якби в російському спорті та шоу-бізнесі була прозоріша бухгалтерія й не така потужна «тінізація», у рейтингу могли б з’явитися інші — більші — цифри й інші люди.