ХРОНІКА

01.08.2006
Бокс

      У суботу в німецькому Оберхаузені український супертяж Олександр Дмитренко успішно провів перший захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBO, нокаутувавши в другому раунді посереднього американця Чаду ван Сікла. На цей час суперник уже перестав відповідати на удари Дмитренка, і рефері зупинив поєдинок, оголосивши перемогу Олександра технічним нокаутом.

Баскетбол

      Чемпіонат Європи серед дівчат (U-18, дивізіон Б, Італія). Півфінали: Італія — Хорватія — 64:56, Україна — Латвія — 68:56 (19:19, 7:18, 24:12, 18:7; Таїсія Бовикіна — 19 очок). Фінал: Італія — Україна — 63:59 (10:24, 8:10, 27:10, 18:15; Бовикіна — 19, Лисюк, Приступа — по 11).

      У вирішальному двобої українські дівчата після великої перерви вигравали в команди господарок аж 16 очок, але самі злякалися свого темпу й у третій чверті віддали італійським ровесницям як ініціативу, так і першість. Утім збірна України, навіть здобувши в дивізіоні Б срібні медалі, підвищилася у класі, адже путівки до «вишки» отримують дві кращі команди.

      Тим часом у дивізіоні А цієї вікової групи, на Канарах, господарки-іспанки у фіналі обіграли збірну Сербії — 78:74.

Шахи

      На супертурнірі Кубок Північного Уралу в Краснотур'їнську відбулася зустріч лідерок — українки Катерини Лагно та представниці Катару Чень Чжу. Хоча екс-китаянка й невдало вибрала дебютний варіант, наша шахістка не зуміла її дотиснути. Після 6 турів у Лагно 5 очок, у Чжу — 4,5.

Легка атлетика

      У Лондоні відбулися старти 5-го етапу серії «Супер-Гран-прі» Світового атлетичного туру ІААФ. Єдина представниця України Ірина Михальченко показала п'ятий результат серед стрибунок у висоту — 1,91 м, а перемогла в цьому секторі шведка Кайса Бергквіст — 2,02. Вона й очолює загальний залік у даній дисципліні — 96 очок, Михальченко займає восьму позицію — 49 балів. Третє місце в рейтингу бігунів на 1500 м утримує Іван Гешко, хоча він у Лондоні й не біг. «Півторашку», до речі, тут виграв не один зі звичних кенійців, а іспанець Гальярдо. І ще цікавий факт: після поразки на попередньому етапі російська стрибунка з жердиною Олена Ісінбаєва не просто реваншувалася, а й показала найкращий результат сезону в світі — 4,91 м.

Теніс

      Турнір WTA у Стенфорді (США, призові — 600 тис. дол.). Фінал: Клійстерс (Бельгія, 1) — Шнідер (Швейцарія, 2) — 6:4, 6:2.