ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

28.07.2006
Чемпіонат України

Відкладений матч 1-го туру:

«Дніпро» — «Металург» (Д) — 2:0

      7 000 глядачів

      Голи: Назаренко, 53; Шелаєв, 76

      Нереалізоване пенальті: Деметрадзе, 89 («М»)

      Тренер дніпрян Олег Протасов найбільше побоювався, що його підопічні не відійдуть від вильоту з єврокубків і напруженого матчу з «Марселем», який відбувся лише в суботу. У підсумку в середу майже українська команда (за винятком білоруса та двох балканців) переграла легіонерський «інтернаціонал» із Донецька тактично. Тренер «метадонів» іспанець Анхель Алонсо змушений був визнати, що суперник виграв цілком заслужено, не дозволивши захопити контроль над м'ячем. Звернімо увагу й на те, що обидва голи забили гравці збірної України, які, схоже, повністю відновилися після «мундіалю». Повністю матч відіграв й Андрій Русол. А на місці Єзерського успішно зіграв молодий захисник Сердюк.

Скандал у Донецьку

      Скандальна ситуація з форвардом донецького «Металурга» Олександром Косиріним, який хоче залишити Донецьк, посилаючись на невиплачену зарплату за два місяці та погрози від віце-президента клубу Дмитра Селюка, виявилася вкрай заплутаною. Як пише сайт «Чемпіон», після скандального виступу Косиріна в ЗМІ юристи «Металурга» заявили, що футболіст сам підробив свій контракт, печатки клубу та підпис керівників команди. Пан Селюк, який фігурує у скандалі, в інтерв'ю газеті «Команда» повідомив, що такий гравець, з огляду на його професійні якості, «метадонам» узагалі не потрібний. Віце-президент відзначає, що клуб готовий відпустити Косиріна за «символічну суму» і називає гравця шахраєм. Нападник уже виставлений на трансфер. До всього Дмитро Селюк додає: якщо ПФЛ зобов'яже «Металург» виплатити гравцеві зарплату, то вони це зроблять не в повному обсязі, оскільки Косирін невчасно прибув на збір.

Молодь

Чемпіонат Європи серед юнацьких збірних (U-19, Польща).

      Підсумкове становище в групі А: Чехія — 6, Австрія — 6, Польща — 3, Бельгія — 3.

      Підсумкове становище в групі В: Іспанія — 7, Шотландія — 4, Португалія — 3, Туреччина — 1.

      Півфінали: Іспанія — Австрія — 5:0, Чехія — Шотландія — 0:1.

      Золоті нагороди завтра розіграють тінейджери з Іспанії та Шотландії.

Росія

      Прем'єр-ліга. Матч 12-го туру: «Рубін» — «Шинник» — 0:0.

Єврокубки для «Мілана»

      Рішення італійських футбольних інстанцій про дозвіл корумпованому «Мілану» виступити цього року в Лізі чемпіонів, почавши з третього відбіркового раунду, не є остаточним. Як повідомляє агенція «Рейтер», про це заявив представник УЄФА. Позавчора надзвичайна комісія, у яку, зокрема, увійшли президент УЄФА Леннарт Юханссон і віце-президент Сенеш Ерзік, мала розглядати питання про участь італійського клубу в Суперлізі.

Штраф по-угорськи

      Відомий угорський клуб «Ференцварош» за рішенням арбітражної комісії національної футбольної асоціації переведений з вищої ліги у перший дивізіон. Як повідомляє «Рейтер», це пов'язано з тим, що клуб із Будапешта не пройшов ліцензування. Керівництво «Ференцвароша» має намір оскаржити рішення в цивільному суді.