«Космодром» для наших ракеток

28.07.2006

      Позавчора Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту і Національна федерація тенісу підписали угоду про співпрацю в будівництві на території НСК «Олімпійський» Всеукраїнського тенісного центру. Схоже, мрія аматорів про тенісний «диснейленд» у Києві набрала реальних обрисів.

      За футбольною звичкою цей проект можна назвати «Наша мета-2008». Саме за два роки мають ввести в експлуатацію (вдумайтеся лише!) півтора десятка відкритих та критих тенісних кортів і два тенісних стадіони на 3500 глядацьких місць для проведення турнірів найвищого професійного рівня. Як підкреслив міністр Юрій Павленко, Національний тенісний центр відповідатиме міжнародним стандартам за аналогією з такими тенісними центрами, як «Мельбурн» та «Олімпік парк» в Австралії, «Флешинг медоуз» у США.

      Українське диво планують створити на базі малого державного підприємства «Тенісні корти», яке внесене в перелік об'єктів, що не підлягають приватизації. Тому всі розмови про можливість передачі об'єкту в приватну власність є безпідставними.

      Президент ФТУ Вадим Шульман як досвідчений бізнесмен наголосив, що цей суперсучасний об'єкт з'явиться у вказаний термін «за сприятливих організаційних та інвестиційних умов». Бо робота з пошуку інвесторів та розробки ескізних проектів, як виявилося, днями лише почнеться.

      Загалом же в цій справі важко позбутися скепсису, бо з нашою урядовою «стабільністю» від намірів до реалізації спортивних «казочок» — дуже далекий шлях. Хоча тенісний центр вартий зусиль хоча б тому, що, за словами міністра, на його базі безплатно тренуватимуться не лише національні збірні всіх рівнів, а й дитячо-юнацькі спортивні школи.