ХРОНІКА

28.07.2006
Баскетбол

      Чемпіонат Європи (хлопці, U-18, Греція). Півфінали: Литва —  Туреччина —  87:80, Франція —  Іспанія —  80:67. Перший раунд «втішного» турніру за 9—16-те місця: Словенія —  Україна —  51:50 (9:11, 16:13, 10:12, 16:14; Сергій Гладир —  23 очки). Учора в «ганебному фіналі» за 15—16-те місця молоді українці зустрічалися з ісландцями, діяли фактично без оборони й зазнали розгромної поразки —  86:102 (Сизов і Гладир —  по 26 очок). Таким чином, «синьо-жовті» посіли останнє місце й понижуються в класі.

Теніс

      Юліана Федак завершила виступ на турнірі серії WTA «Гран-прі Будапешта» з призовим фондом у 145 тис. доларів у другому колі. Українська тенісистка у двох сетах (1:6, 4:6) поступилася італійці Сарі Еррані, яка вийшла в основну сітку із кваліфікації.

      А на турнірі у Стенфорді (США) пара Кудрявцева/Лужанська (Росія/Україна) поступилася на старті дуету Маттек/Мірза (США/Індія) — 1:6, 3:6.

Настільний теніс

      У столиці Боснії та Герцеговини, місті Сараєво, триває чемпіонат Європи з настільного тенісу. Успішно виступила на цих змаганнях збірна України з дівчат віком до 15 років (Пісоцька, Трифонова, Степановська та Коваленко). Упевнено пройшовши всю дистанцію, у фіналі наші перемогли традиційно сильну команду Румунії —  3:2.

Стрільба

      Українські спортсмени продовжують вибивати нагороди на чемпіонаті світу з кульової стрільби, який проходить у Загребі. У стрільбі зі стандартного пістолета на 25 м чоловіча збірна у складі Олега Ткачова, Романа Бондарука та Олександра Петрова стала бронзовим призером. В індивідуальних змаганнях зі стрільби з малокаліберного пістолета на 50 м Юрій Сухоруков виграв «срібло». В особистому заліку у стрільбі по мішені, що рухається, з дистанції 10 м другу сходинку посіла Галина Авраменко, яка лише 2 очки програла француженці Одрі Коренфло. А наша жіноча збірна в цій самій дисципліні (Авраменко, Заболотна й Самохіна) таки здобула «золото» з результатом 1131 очко (нижче від наших дівчат на п'єдесталі розташувалися команди Китаю й Росії).

Бокс

      Колишній абсолютний чемпіон світу в напівсередній вазі Заб Джуда днями був арештований у Нью-Йорку відразу після того, як закінчив участь у баскетбольному матчі зірок. Як інформує сайт www.allboxing.ru, представники поліції пред'явили ордер на арешт, після чого відомого боксера доставили до камери тимчасового утримання, а невдовзі перевели до суду в сімейних справах передмістя Нью-Йорка — Квінса. Поки точно невідомо, у зв'язку з яким обвинуваченням Джуда потрапив за грати, але представники поліції кажуть, що позов стосується фінансових претензій. З огляду на юрисдикцію суду, який, зокрема, займається справами з виплати аліментів, можна припустити, що позов проти екс-чемпіона могла подати одна з його колишніх подруг, з якою він має спільну дитину.

      Нагадаємо, що в травні цього року Джуда був оштрафований на 250 тисяч доларів і на рік позбавлений боксерської ліцензії за участь у бійці під час його поєдинку з Флойдом Мейвезером-молодшим.