А це ДІНК-весілля гуляло й танцювало!

26.07.2006

      Поки наш наразі ще рідний уряд всіляко намагається покращити демографічну ситуацію (підвищує виплати за народження дитини, піднімає «преміальні» за появу другого чада тощо), перед китайською владою стоїть прямо протилежне завдання. Якщо в нас кількість населення катастрофічно скорочується, то КНР потерпає від надмірної тісняви – там живе вже близько 1,4 млрд. осіб. І, попри всі заборони та регуляторні заходи, китайська популяція зростає. Для боротьби з народжуваністю в Китаї вигадують усе нові й нові способи, які, зокрема, розповсюджуються й на досить закритий для комуністичної країни простір – інтернет.

      Дедалі більшої «розкрутки» набуває в КНР служба знайомств для людей, котрі бажають вступити в шлюб, але не планують при цьому заводити дітей. Як повідомляє агенція «Рейтер», цей сервіс зосереджений в інтернеті і, починаючи з минулого року, залучив уже більш 7 тисяч осіб, котрі побажали поєднати свої долі й залишитися бездітними.

      Адреса сайту — wx920.com. Утім якщо ви відкриєте цю сторінку, то, хоча й почуєте приємну музику, нічого не зрозумієте. Адже весь контент складається з ієрогліфів — усе-таки ця послуга лише для китайців.

      Ідея створити таку сторінку спала на думку одному комп'ютерникові, котрий захотів допомогти другові, що страждає на імпотенцію. Поступово служба «бездітних» знайомств зацікавила й інші групи людей, з'явився навіть термін ДІНК-весілля (англійська абревіатура походить від вислову Double іncome and no kіds — «подвоєння доходу і жодних дітей»).

      Утім, якщо подумати, то 7 тисяч «стриманих» клієнтів на півторамільярдний Китай – це менше, ніж крапля в океані...