Флорентійський рекорд

25.07.2006
Флорентійський рекорд

Мел Гібсон. (Фото РЕЙТЕР.)

      Як видно, Мел Гібсон прагне увійти в історію як «най-най» режисер в історії кіно. Великим він став ще в 1995 році, коли зняв історичну драму «Хоробре серце» із самим собою в головній ролі й заробив для стрічки п'ять «Оскарів». Потім було ще чимало сильних фільмів від Мела-актора, продюсера та режисера, а за «Страсті Христові» (2004) він хоч і не отримав головну відзнаку американської кіноакадемії (при тому, що мав три «оскарівські» номінації), зате здобув визнання іншого роду. Минулого місяця авторитетний часопис «Ентертеймент уїклі» поставив картину про дванадцять останніх годин із життя Ісуса Христа на перше місце в рейтингу «фільмів, що викликали найбільші суперечки у суспільстві».

      А тепер 50-річний відчайдух Гібсон замахнувся на іншу вершину. Як повідомляють італійські ЗМІ, невдовзі Мел стане до роботи над найдорожчим фільмом в історії світового кіно. Точна назва його ще не відома, але розповідатиме картина про життя правителя міста Флоренції XV ст. Лоренцо Медічі. Зніматиметься ця стрiчка, як і «Страсті Христові», в Італії, більшість ролей гратимуть італійські актори, а коштуватиме фільм понад 200 млн. доларів. «Страсті...», до речі, мали бюджет лише 25 млн., а принесли з прокату прибуток розміром 612 млн.

      А поки що Мел закінчує роботу «пост-продакшн» над стрічкою «Апокаліпто». Вона розповідає про вторгнення іспанців у Мексику й порятунок одного з простих гватемальців та його родини. Через дощі, що заважали завершити зйомки в Мексиці вчасно, прем'єру «Апокаліпто» перенесено з серпня на початок грудня.