Від «Супермена» до суперзірки

25.07.2006
Від «Супермена» до суперзірки

Кейт Босуорт — майже Кетрін Хепберн.

      Кейт Босуорт пощастило — нарешті вона зможе вийти з тіні свого «вічного нареченого», красеня й кінозірки Орландо Блума і зацікавити режисерів власною персоною. Усе завдяки фільму «Повернення Супермена», де Кейт зіграла роль коханої героя-надлюдини — журналістки Лойс Лейн. Успіх стрічки (це в наш прокат вона вийде тільки 27 липня, а весь світ насолоджується переглядом оновленого «Супермена» вже кілька тижнів) забезпечив актрисі всесвітню славу й зацікавленість режисерів. Перейнявшись грою Кейт (а може, просто нарешті її помітивши), метри кінематографа почали потроху «підкочуватися» з пропозиціями. Над деякими з них Кейт ще розмірковує, деякі радо прийняла, але тільки однією по-справжньому захоплена. Якщо, тьху-тьху, все буде добре, Босуорт зіграє одну з найвидатніших актрис в історії кіно, незрівнянну й легендарну Кетрін Хепберн.

      Друзі нареченої Блума розповідають, що Кейт зараз перебуває просто-таки у стані екзальтації. По-перше, зіграти таку видатну постать — неабияка честь. По-друге, як з'ясувалося, дівчина завжди була відданою шанувальницею Кетрін Хепберн і завжди мріяла бути схожою на неї — тому й в актриси пішла. Ну і, нарешті, не варто забувати, що в 2004 році саме за роль цієї кінодіви у фільмі «Авіатор» отримала «Оскара» Кейт Бланшетт. Хоча сама раніше казала, що переконана: «Якщо хтось просить тебе зіграти Хепберн, треба просто тікати від нього якнайдалі, адже це майже нереальне завдання!». При цьому варто зазначити, що Кейт (та, котра Бланшетт) хоча й прекрасна актриса, але зовнішністю до «фатальної жінки» Кетрін відверто не дотягує. Натомість її тезка Босуорт справі чимось схожа на легендарну кінозірку, особливо якщо зробити яскравий макіяж.

      Сама дівчина, у творчому доробку якої вже кілька десятків значних ролей, не сумнівається: втілення образу Кетрін Хепберн остаточно винесе її на вершину слави. А поки що, щоб не втрачати в очікуванні початку зйомок професійних кондицій, Босуорт разом зі своїм бойфрендом Блумом розпочинає зніматися в авантюрно-пригодницькій стрічці про Америку часів «Великої депресії». Кейт зіграє скромну сільську дівчину, яку після самогубства дідуся — єдиного її родича — беруть до себе сусіди-фермери. Ледве не вкоротивши віку їхньому сину, котрий спробував її згвалтувати, героїня тікає із села в місто, де знайомиться із завзятим гультяєм і посіпакою — звісно, Орландо Блумом...