ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

25.07.2006
Росія

      Прем'єр-ліга. 12-й тур. «Локомотив» — «Том» — 1:1, «Луч-Енергія» — «Ростов» — 4:2, ЦСКА — «Крилья совєтов» — 1:1 (Красич, 90 — Топич, 45; вилучення: Карвалью, 87 — Бранко, 87; Ангбва, 89), «Спартак» (Нч) — «Амкар» — 2:1, «Зеніт» — «Торпедо» — 2:1, «Спартак» (М) — «Сатурн» — 1:1.

      Лідери: «Спартак» (Нч) — 27 (13 матчів), ЦСКА — 24 (13), «Локомотив» — 22 (13), «Рубін» — 22, «Спартак» (М) — 22 (13), «Крилья сов.» — 20 (13)...

      Несподіваний дебютант російської «вишки» — нальчицький «Спартак», команда з кавказької Кабардино-Балкарії, — збільшив відрив від переслідувачів. А «Зеніт» під керівництвом голландського метра Діка Адвоката нарешті здобув першу перемогу. У цьому матчі за пітерців усі 90 хв. відіграв колишній український збірник Олександр Горшков. Нинішній хавбек «синьо-жовтих» Андрій Гусин із «Крилець» вийшов на заміну на 53-й хвилині й допоміг самарцям відібрати два очки в чемпіона — ЦСКА.

Корупційні скандали

      У Римі в суботу почався апеляційний процес у справі чотирьох футбольних клубів, замішаних у корупційному футбольному скандалі. Адвокати «Ювентуса», «Лаціо», «Фіорентини» й «Мілана» вважають, що їхні команди покарані дуже жорстко, й опротестовують вирок, винесений судом позаминулої п'ятниці.

* * *

      У Туреччині назріває скандал з викриттям договірних матчів на кшталт італійського. Слідчі органи взяли до уваги статтю в «Хуррієт», у якій ідеться про те, що клуб «Денізліспор» підкупив трьох чеських легіонерів із команди «Малатьяспор», щоб вона програла «Газіянтепспору» й тим самим допомогла «Денізлі» уникнути вильоту в нижчий дивізіон. Газета навела копію платіжки в Прагу на 400 тисяч євро.

Кадри

      «Мілан» відмовився продати в лондонський «Челсі» бразильського півзахисника Кака, повідомляє ІТАР-ТАРС. Англійський клуб пропонував за 24-річного футболіста 100 млн. (!) євро, однак міланців не спокусила така сума. Наставник команди Карло Анчелотті сповнений рішучості виграти серію А без Шевченка, але з Кака, незважаючи навіть на 15-очкове покарання внаслідок рішення суду.

* * *

      Після завершення великого розпродажу «Ювентуса» стало зрозуміло, що в серії Б за команду гратимуть як мінімум три великі зірки — воротар Буффон, півзахисник Недвед і нападник Дель П'єро. За голкіпера «Юве» заломив непідйомну трансферну ціну. Чеський хавбек хоче дограти два роки до пенсії й до завершення контракту в команді, яка принесла йому світову славу. А Пінторіккіо — Дель П'єро — просто патріот свого клубу й заодно прагне нарешті стати постійним гравцем «основи».

Прощання

      Лондонський «Арсенал» провів перший матч на своїй новій арені «Еміретс стейдіум». Водночас ця гра була дуже сумною, адже «каноніри» прощалися зі своєю зіркою, голландцем Деннісом Бергкампом, який завершив футбольну кар'єру. «Арсенал» спарингував з «Аяксом» — першим клубом Бергкампа, і переповнені 54-тисячні трибуни стали свідками перемоги лондонців — 2:1 (Анрі, 55; Кану, 81 — Хунтелаар, 37).

Крадіжка

      Пограбовано будинок батьків форварда збірної Англії і «МЮ» Уейна Руні. Серед іншого злодії винесли всі призи і медалі, які Руні встиг виграти за свою кар'єру. Найціннішим із них є приз кращому молодому гравцеві, що дістався Уейнові в 2002 році під час його виступів за «Евертон».