Був поп-король «голий»,

20.07.2006
Був поп-король «голий»,

      Чорна смуга в житті Майкла Джексона все ніяк не закінчиться. Щойно він подумав, що можна ступити на біле поле, тобто вибратися з бахрейнського «заслання» й почати нову «розкрутку» своєї персони після серії судів за обвинуваченням у педофілії, як Феміда завдала по колишньому поп-королю нового удару. Каліфорнійський суд виніс вирок, за яким Джексон — і так фактично банкрут — має сплатити 900 тисяч доларів своєму колишньому діловому партнерові Марку Шаффелу.

      Шаффел, котрий працював разом із Джексоном кілька останніх років, спочатку стверджував, що Майкл заборгував йому 3,8 мільйона. У цю суму, зокрема, входили 600 тисяч доларів, позичені Марком Джексонові, а також комісійні з трансляції двох відеороликів, знятих у рамках кампанії з поліпшення іміджу поп-зірки, обвинуваченої в сексуальних домаганнях неповнолітніх. Пізніше позивач знизив суму своїх претензій до 1,6 мільйона доларів, але в результаті судді опустили планку необхідних виплат ще нижче. І взагалі, як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», насправді Джексон має сплатити своєму кредиторові не 900, а «лише» 700 тисяч баксів. Адже суд за зустрічним позовом — морально ображеного Майкла — постановив, що Марк Шаффел повинен компенсувати йому 200 тисяч «зелених». Утім зрозуміло, що для депресивного Майкла Джексона і ця сума нині є дуже серйозною.

      До речі, після закінчення судового засідання один із присяжних повідомив журналістам, що в ході слухань було оприлюднено безліч неприємних епізодів біографії як Джексона, так і його колишнього бізнес-партнера. Тож співак має радіти, що цей суд, на відміну від попереднього, обійшовся без його присутності та притягнення для безпосердньої дачі свідчень...