Шумі відроджує інтригу

18.07.2006

      Рівно сто років тому в французькому Ле-Мані було проведено перший «Гран-прі», який виграла команда «Рено». Ця «стайня» зараз є найстабільнішою в «королівських перегонах», тож мала всі підстави подарувати співвітчизникам до ювілею перемогу в «Гран-прі Франції». Утім в історії в цей день була й інша «кругла дата» — 750-й етап «Формули-1», а це вже мотивація не лише для господарів автодрому  «Маньї-Кур». А, скажімо, для найтитулованішого гонщика Міхаеля Шумахера, який постійно змінює різноманітні таблиці рекордів.

      Те, що команда «Феррарі» чудово адаптувалася до умов цього етапу, стало зрозумілим ще під час кваліфікації, коли обидва її представники показали два кращi результати. Щоправда, Фернандо Алонсо з «Рено» розташувався відразу за червоними болідами, але перемогу в тактиці, безумовно, здобули його основні конкуренти. А те, що команда Шумі-старшого вміє реалізовувати стартовий потенціал, знають усі. Хоч як у «Рено» намагалися щось змінити за рахунок гнучкої тактики піт-стопів, «синім» не вдалося скинути Міхаеля з першої позиції. Алонсо, який лідирує у загальному заліку, залишився задоволений хіба тим, що «вибив» із другої позиції ще одного представника «Скудерії» — бразильця Феліпе Массу, якого загальмував третій зайвий заїзд у бокси.

      Результати французького етапу змусили аналітиків «Ф-1» заявити, що насправді інтрига в цьому сезоні зберігається — настільки потужно їде останні три місяці італійська команда. В еліті автоспорту цілком серйозно чекають на четверту «вісімку» Шумахера. Йдеться про те, що перемога легендарного німця в Невері стала восьмою на французьких «Гран-прі» і 88-ю — в кар'єрі взагалі. На черзі — восьмий титул чемпіона світу. Щасливий Міхаель такі сподівання підтверджує, заявляючи, що у Франції в нього з'явилося відчуття: боротьбу за титул ще не завершено, а відчуття його, мовляв, рідко бувають неточними.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу з автоперегонів «Формула —1».

«Гран-прі Франції». Невер.

Автодром «Маньї-Кур». 308,586 км.

      Залікова вісімка: М. Шумахер («Феррарі») — 1:32.07,803, Алонсо («Рено») -+10,131, Масса («Феррарі») — +22,546, Р. Шумахер («Тойота») — +27,212, Фізікелла («Рено») — +33,006, Райкконен («Макларен») — +45,265, Де Ла Росса («Макларен») — +49,407, Хайдфельд («Заубер») — +1 коло.

      Загальний залік: Алонсо — 96, М. Шумахер — 79, Фізікелла — 46, Райконен — 43, Масса — 42, Монтойя — 26Е

      Кубок конструкторів: «Рено» — 142, «Феррарі» — 121, «Макларен» — 71, «Хонда» — 32, «Тойота» — 21, «Заубер» — 20, «Ред булл» — 11, «Уїльямс» — 10, «Торо россо» — 1.