Володимирські амбіції

18.07.2006
Володимирські амбіції

Сидоренко побив непереможного тайця.

      Суботнього вечора в Гамбурзі український боксер Володимир Сидоренко провів найважчий двобій у своїй професіональній кар'єрі. У другій легкій вазі, в якій виступає спортсмен з Енергодара (до 53,5 кг), високо котируються представники Азії, але досі доля з ними українця не зводила. А цього разу захищати свій титул чемпіона світу за версією WBA Сидоренкові треба було в бою з володарем звання тимчасового чемпіона — тайцем Пунсаватом Кратингдаенжимою.

      Азійський боксер, як і Вовчик, ще не знав поразок на професіональному рівні, — 24 перемоги, але всі вони були здобуті на батьківщині. Перший закордонний млинець для Пунсавата вийшов глевким. Українець на прізвисько Міні-Тайсон не дав нікому засумніватися у своїй перевазі й, думається, навчив Пунсавата... географії. Адже до виходу на ринг Кратингдаенжима був упевнений, що битиметься на батьківщині Сидоренка. За результатами 12-раундового бою всі судді віддали титул нашому боксеру — 120:108, 116:112, 115:113. Тепер в активі Володі на професіональному ринзі 19 перемог і одна нічия.

      Того ж вечора у Гамбурзі перемогою порадував нас і суперваговик Володимир Вірчіс. Ще один представник клубу «Юніверсум бокс промоушн» відібрав звання чемпіона Європи в італійця Паоло Відоса. У шостому раунді правий прямий удар 32-річного українця відправив суперника в нокаут.