Шоу під час бунту

15.07.2006
Шоу під час бунту

Помаранчевий купальник і босоніжки від Аміра Слама для пляжної марки Sais.

      Не позаздриш зараз мешканцям бразильського міста Сан-Паулу — вони живуть під страхом терактів. У ніч на четвер внаслідок провокаційних дій місцевих злочинних угруповань у місті загинуло дев'ятеро людей, і ледве не щогодини поліцейські дізнаються про ризик нових вибухів або підпалів. Словом, жах. Але життя триває. І незважаючи на криваві проблеми, Сан-Паулу, як і годиться справжньому «бразильцю», веселиться й святкує: саме цими днями модна столиця «країни, де багато диких мавп», приймає у себе черговий Тиждень моди.

      Гарне шоу, красиві дівчата, безліч журналістів, дизайнерів, місцевих зірок... Ось вона яка, Бразилія — вдавіться від люті, бандюки, вам не здолати людське прагнення до розваг! Цікаво, що дизайнери, немовби змовилися: на подіумі домінують яскраві — насичено зелені, рожеві, жовті тощо — барви, веселі малюнки, відвертий крій... Останнє, втім, для бразильських модель-єрів характерно завжди. Навіть тоді, коли, як зараз, демонструються колекції сезону осінь-зима. Але це й природно, що дизайнери пропонують бразильським вродливицям узимку дефілювати в купальниках, адже тоді, коли ми кутаємося в шуби, у сонячній країні на іншому боці Землі саме розпочинається курортний сезон.

       До слова: окрім моди, до Сан-Паулу цими днями завітало й мистецтво кіно: місто приймає фестиваль латиноамериканського кіно.