ХРОНІКА

15.07.2006
Шахи

      У російському Томську проходить Х Міжнародний фестиваль «Меморіал Петра Ізмайлова», родзинкою якого є турнір зі швидких шахів за участi відомих майстрів, у тому числі й двох українців. Наймолодший у світі гросмейстер Сергій Карякін і наймолодший чемпіон світу Руслан Пономарьов у першій зустрічі між собою зіграли внічию, а загалом на турнірі краще виступає юний кримчанин.

      Турнірне становище після першого кола: Карякін, Рублевський (Росія) — по 3,5 очка, Касимжанов (Узбекистан) — 3, Морозевич (Росія), Бологан (Молдова) — по 2, Пономарьов — 1.

Баскетбол

      Дівоча збірна України віком до 20 років на молодіжному чемпіонаті Європи в Угорщині позавчора ввечері обіграла команду Фінляндії — 79:67 (Зарицька (29) — Койола (17)). «Синьо-жовті» посіли третє місце в групі Н, де суперники визначають розподіл місць з 9-го по 16-те. Сьогодні підопічні Марини Ткаченко сперечатимуться зi збірною Польщі за право залишитися у вищому дивізіоні. А кращим снайпером турніру продовжує залишатися 20-річна українка Ганна Зарицька. Форвард чеського клубу «Локомотив» у шести матчах набрала 129 очок.

Футбол

      На підготовчому зборі в Угорщині львівські «Карпати», які повертаються до вищої ліги, в товариському матчі з рахунком 2:0 обіграли чемпіона цієї країни — «Дебрецен». Голами відзначилися Федорів і Платон.

* * *

      Новим головним тренером збірної Італії, суперника нашої команди у кваліфікації до Євро-2008, Федерація футболу цієї країни призначила колишнього півзахисника «Мілана» Роберто Донадоні.