На ринг — батьком

15.07.2006
На ринг — батьком

      Сьогодні в німецькому Гамбурзі відбудеться бій за звання чемпіона світу WBA у першій середній вазі між нашим Володимиром Сидоренком і володарем тимчасового титулу Пунсаватом Кратингдаенжимою. Одного разу непереможний таєць, в активі якого — 24 виграні бої на професійному ринзі, через травму вже відмовлявся від поєдинку з нашим співвітчизником. Тепер крапки над «і» має бути розставлено.

      Український міні-Тайсон, або ж Вовчик, як ще називають Сидоренка, дебютував на рингу в Енергодарі, а перший тренер Володимир Манзуля пропрацював із ним аж 14 років. Вовчиком Сидоренка почали називати п'ять років тому, коли він вже тренувався у Гамбурзі й виступав за німецький клуб «Юніверсум бокс промоушн». На тренуваннях виникали ситуації, коли на звертання «Володя» оглядалися і Сидоренко, і Кличко. Тоді й вирішили кликати енергодарця більш пестливим ім'ям. Попри те, що на той час він уже був дворазовим чемпіоном Європи (1999 і 2000 рр.), срібним призером чемпіонату світу (2001 р.) та володарем «бронзи» Олімпіади-2000.

      У професійному боксі титул чемпіона світу Сидоренко здобув 26 лютого 2005 року в місті своєї «роботи» Гамбурзі, здолавши у 12-раундовому поєдинку до того непереможного мексиканця Хуліо Сарате. Успішно відстоював його Володя у двобоях проти Хосе Лопеса із Венесуели й колумбійця Кордоби. Але Сидоренко не приховує, що бій із представником Таїланду буде чи не найважчим у його кар'єрі, адже азіатську школу боксу поважають усі легковаговики.

      Є у Володимира й додатковий стимул для успішного ведення бою: нещодавно дружина подарувала йому доньку Софійку. Програма підготовки до важливого бою унеможливила відвідини Севастополя, де нині мешкають батьки і дружина Володимира. До Криму і в рідний Енергодар він навідається вже після дуелі з Кратингдаенжимою, хочеться вірити — переможної. До того ж Гамбург є фартовим для українських боксерів містом.