ХРОНІКА

07.07.2006
Фехтування

      На індивідуальному чемпіонаті Європи, що проходить у турецькому Ізмірі, українці здобули три медалі. Срібними призерами стали шаблісти Володимир Лукашенко й Ольга Харлан. У півфіналі киянин здолав француза Пійє за уколами 15:11, а у вирішальній сутичці з таким самим рахунком поступився росіянину Якименку. Так само представниці Росії, Софії Великій, програла й шаблістка з Миколаєва — 14:15. «Бронзу» у змаганнях шпажисток отримала Надія Казимирчук, яка у півфіналі склала зброю перед ще однією росіянкою Тетяною Логіновою.

Футбол

      Матч на Суперкубок України між «Динамо» й «Шахтарем» 16 липня втретє відбудеться в Одесі. Кияни просили ПФЛ перенести його на пізніший термін через участь своїх футболістів у чемпіонаті світу, але ліга на це не пішла, дозволивши лише скасувати ліміт на легіонерів у цій зустрічі.

Велоспорт

      Четвертий відрізок багатоденної велогонки «Тур де Франс» довжиною 207 км почався на бельгійській території, а завершився на французькій. Свою другу перемогу на нинішній «Великій петлі» і десяту в кар'єрі фінішним спуртом здобув австралієць Роббі Макюен з команди «Давітамон-Лотто». Призерами також стали іспанці Галвес і Фрайре. Всі українці фінішували в загальній групі: Ярослав Попович — 17-м, Андрій Гривко — 50-м, Сергій Гончар — 80-м. Знову не обійшлося без падіння: цього разу постраждав новозеландець Дін.

      Становище в групі лідерів фактично не змінилося. Нагорі так само бельгієць Боонен, австралієць Роджерс, американець Хінкепі, норвежець Хусховд, іспанець Мартінес. 35-річний Гончар перемістився з дев'ятого місця на 11-те, Попович — з 21-го на 24-те, Гривко — залишився на 76-му.

Теніс

      На Уїмблдонському турнірі, що триває на околиці Лондона, в середу були зіграні три чоловічі чвертьфінали, а ще кілька зустрічей перенесено через дощ. Знову заявив про себе 21-річний кіпріот Маркус Багдатіс. Фіналіст цьогорічного відкритого чемпіонату Австралії, посіяний в Англії під 18-м номером, розправився з австралійцем Ллейтоном Х'юїтом (6) — 6:1, 5:7, 7:6, 6:2. Ще більш запекла боротьба точилася в дуелі чеха Радека Штепанека (14) і шведа Йонаса Бйоркмана. У п'ятисетовому протистоянні кращим виявився 34-річний скандинав, котрий вперше у своїй кар'єрі пробився до півфіналу Уїмблдону, — 7:6, 4:6, 6:7, 7:6, 6:4. Значно легше кращий тенісист планети швейцарець Роже Федерер переграв хорвата Маріо Анчича (7) — тричі по 6:4.

      Також позавчора вразив публіку своєю тривалістю чвертьфінальний матч парного розряду серед чоловіків. Дует Ноулз/Нестор (Багами/Канада, 3) здолав пару Аспелін/Перрі (Швеція, Австралія, 8) лише після шести годин протистояння, а останній сет тривав три години. Підсумковий рахунок — 5:7, 6:3, 6:7, 6:3, 23:21.