ХРОНІКА

05.07.2006
Велоспорт

      На престижній багатоденці «Тур де Франс» у понеділок відбувся другий етап, який є другим i за протяжністю, — 223 км. Розпочали гонку спортсмени на рівнині у Франції, а фінішували у Люксембурзі. Першим завдяки спурту на останніх метрах це зробив австралієць Роббі Макюен, для якого це вже другий п'єдестал на «Великій петлі». Трохи поступилися йому бельгієць Боонен і норвежець Хусховд.

      У генеральній класифікації Хусховд, Боонен і Макюен посунули з першого на четверте місце американця Хінкепі. У загальній групі приїхали на фініш і всі три українці: Попович — 20-м, Гривко — 48-м, Гончар — 56-м. Серед наших найвище наразі досвідчений Гончар (відставання від лідера 22 сек.) — на 14-й позиції, Попович — на 31-й (+0.32), Гривко — на 112-й (+0.53).

Теніс

      На Уїмблдонському турнірі нову сторінку нашого тенісу написали Юліана Федак із Нової Каховки і харків'янка Тетяна Перебийніс. Уперше українська пара дісталася чвертьфіналу турніру «Великого шолома». Позавчора в третьому колі наші дівчата не залишили жодного шансу дуету Гайдосова/Харкльроуд (Словаччина/США) — 6:1, 6:1.

      На жаль, у міксті Перебийніс, фіналістка минулорічного Уїмблдону, зачохлила ракетку вже в другому колі. Разом з австралійцем Полом Хенлі вони у запеклій боротьбі поступилися четвертій парі турніру Паєс/Стосур (Індія/Австралія) — 6:4, 3:6, 10:12.

      В одиночному розряді серед жінок до чвертьфіналу пройшли фаворитки: бельгійки Клійстерс (2-й номер посіву) й Енен-Арден (3-й), француженка Моресмо (1-й), росіянки Шарапова (4-й), Дементьєва (7-й), Мискіна (9-й). А от китаянка На Лі (27) змусила завершити виступи талановиту 17-річну чешку Ніколь Вайдісову (10) — 4:6, 6:1, 6:3.

      Не сталося сенсацій і у чоловіків — місце серед восьми кращих собі забронювали швейцарець Федерер (1), іспанець Надаль (2), австралієць Х'юїтт (6), хорват Анчич (7), чех Штепанек (14). Білорус Мирний у п'яти сетах поступився шляхом шведу Бйоркману з рахунком 3:6, 6:7, 6:4, 6:2, 3:6.

Бокс

      Американський суперваговик Шеннон Бріггс заявив, що 11 листопада вийде на ринг проти чемпіона світу за версією IBF Володимира Кличка. Кілька днів тому тренер українця Емануель Стюард згадував Бріггса як можливого супротивника і як одного з найпотужніших нокаутерів сучасності. 35-річний американець у 52 боях на професійному рингу здобув 47 перемог (41 нокаутом), зазнав чотирьох поразок і одного разу розiйшовся з опонентом нічиєю. У рейтингу WBO Бріггс перебуває на п'ятій позиції, а у WBC — на восьмій.