Від перестановки доданків сумо міняється!

05.07.2006
Від перестановки доданків сумо міняється!

Українські сумоїсти — найкращі в Європі.

      Ніхто не сперечатиметься з тим, що майстри сумо з Японії — найкращі у світі, та за провідні позиції у Європі можна і потрібно боротися. Тим більше що в українців традиція така — в якому виді єдиноборств не з'явимося, відразу претендуємо на перші ролі. Козацькі гени грають?! Підтвердити або спростувати таке твердження могла першість Європи серед молоді та кадетів, яка відбулася у Кротошині (Польща). Тепер ми можемо впевнено казати, що в Україні є борці не гірші за представників Країни Східного Сонця. Вітчизняні сумоїсти приміряли корону кращої європейської команди завдяки 8 золотим, 3 срібним і 9 бронзовим нагородам. Ми виявилися першими в загальнокомандному заліку з-поміж 12 країн континенту, випередивши сильні збірні Росії, Німеччини, Нідерландів, а також господарів змагань.

      Справжнім лідером команди стала юна Світлана Ярьомка з Вишневого, що під Києвом. У Польщі борець-універсалка, основним «предметом» якої є дзюдо, стала першою серед кадетів у ваговій категорії понад 70 кг та «срібною» в абсолютній ваговій категорії серед дівчат віком до 21 року. А в командній першості Світлана допомогла нашим дівчатам зійти на вищу сходинку п'єдесталу.

      «Золото» серед кадетів також здобули: у ваговій категорії до 115 кг — представник Харкова Євген Чумак, до 60 кг — Світлана Тросюк (Вінниця), яку, до всього, визнали найкращою спортсменкою турніру, до 70 кг — Марина Максименко (Херсон).

      У прямому сенсі цього слова повиштовхувала всіх суперниць за межі килима наша жіноча команда, а от хлопців випередили росіяни.

      У змаганнях серед юнацтва підтвердила свій високий статус минулорічної чемпіонки світу Аліна Бойкова з Чернігова, яка у ваговій категорії до 65 кг впевнено виборола золоту медаль. Додав позитивних емоцій уболівальникам і Микола Крикун із Вишневого: юний сумоїст відзначив дебют здобуттям бронзової медалі у вазі до 85 кг. Підсумував успішний виступ нашої команди двома золотими нагородами в категорії до 115 кг та в абсолютній першості харків'янин Павло Бабич.

      «Після такого вдалого виступу ми з великими сподіваннями вирушимо у вересні на чемпіонат світу, який прийматиме країна, що є законодавцем моди у сумо, — Японія», — каже головний тренер нашої національної збірної з сумо Сергій Коробко.