Буде Льоша «чарівником»?

05.07.2006
Буде Льоша «чарівником»?

Олексій Печеров зi скаутом «Вашингтона».

      У найсильнішій баскетбольній лізі світу, НБА, відбулася щорічна церемонія драфту — вибору клубами молодих перспективних гравців. Під першим номером одна з найслабших команд асоціації, «Торонто репторз», обрала 20-річного італійського форварда Андреа Барньяні із «Бенеттона» (Тревізо). Серед десятки задрафтованих виявився ще один неамериканець — також 20-річний сенегалець Мухамед Саер Сене, котрий виступав за бельгійський «Пепінстер».

      Найцікавішим фактом для українців став вибір клубом «Вашингтон уїзардс» у першому раунді під 18-м номером нашого Олексія Печерова. Два роки тому уродженець Донецька переїхав із харківського «Політехніка» до столичного БК «Київ». Другу половину минулого сезону 20-річний центровий на правах оренди успішно провів у французькому «Парі баскет». Печеров виступав за збірні України різних вікових категорій, на минулорічній європейській першості дебютував і в головній команді країни.

      Президент «Києва» Олександр Волков, який розраховував повернути Олексія до України, сказав, що тепер усе в руках самого хлопця. Тобто якщо Олексій зуміє пробитися до складу «Чарівників» із Вашингтона вже зараз, то найближчого сезону гратиме в НБА, якщо ні — виступатиме за віце-чемпіонів України. Президент «Вашингтона» зі спортивних операцій Ерні Грунфельд підтвердив, що Печерова взяли для того, щоб поповнити склад команди, а не для трансферних операцій.

      Нагадаємо, що десять років тому український центровий Віталій Потапенко, котрий нині виступає за «Сакраменто кінгз», був вибраний на драфті НБА під 12-м номером.