Добрий приклад - заразний?

21.06.2006

      Більше місяця чорна (в усіх сенсах) африканська країна Намібія трималася в рейтингах «найтоповіших» новин світу. І зовсім не через те, що там відбувся воєнний переворот, спалахнула епідемія досі невідомої хвороби чи трапилася ще якась «чорнуха». Своєю популярністю Намібія завдячує голлівудській парочці Бред Пітт -Анджеліна Джолі (скорочено - Бранджеліна), яка приїхала до Африки народжувати свою першу дитину. Не дивно, що задоволені намібійці на повному серйозі вважають Бреда й Енджі своїми національними героями.

      Кілька днів тому найкрасивіша пара кінематографа разом із новонародженою Шило Нувель повернулася додому, у США, значно піднявши туристичну галузь африканської держави. Президент Намібії Сем Нуйома особисто подякував за це Пітту й Джолі, зазначивши: «Вперше за дуже тривалий час усі мешканці нашої країни дійшли до спільної думки: те, що ви обрали для найважливішої події у своєму житті саме Намібію, - надзвичайно. Ви не просто дали життя дитині, а й відкрили нову еру в історії нашої країни. Знайте, ви і члени ваших сімей тепер завжди будете в Намібії найбажанішими гостями. Більше того, відтепер Намібія - ваш дім». Розщедрившись, президент Нуйома навіть зібрався оголосити день народження Шило Нувель національним святом Намібії.

      Словом, «Бранджеліна» молодці - ощасливили цілу країну. І подали добрий приклад своїм колегам по шоу-бізнесу: тепер народжувати свою другу дитину в Намібії вирішила й поп-зірка Брітні Спірз. Як повідомила співачка в інтерв'ю телеканалу Ен-Бі-Сі, незабаром вона туди переїде, аби готуватися до пологів, які плануються на кінець вересня - початок жовтня. На запитання, чому вона обрала саме Намібію, Бріт відповіла, що її чоловікові Кевіну Федерлайну завжди подобалася афроамериканська культура, тому на Чорному континенті він, мовляв, почуватиметься, як удома, й залюбки виконуватиме реп із місцевим населенням. Самій же Брітні Намібія нагадує... Каліфорнію - через те, що «там є океан і багато піску». Ну і, зрештою, поп-принцеса сподівається, що там її сімейству менше докучатимуть обридливі папараці.

      А насправді Брітні просто звикла повторювати за іншими. Колись мавпувала Мадонну, від якої перейняла пристрасть до вчення Кабали. Тепер кабалістика Спірз обридла, натомість можна взяти приклад із «африканської доброчинності» Джолі та Пітта.