ХРОНІКА

21.06.2006

Гандбол

      Чоловіча збірна України здобула путівку на чемпіонат світу-2007. Матч-відповідь проти команди Португалії в Запоріжжі був майже пустою формальністю, адже тижнем раніше українці здобули переконливу виїзну перемогу - 30:21. Тож цієї неділі на паркеті запорізького Палацу спорту «Юність» підопічні Сергія Кушнірюка дозволили португальцям «грюкнути дверима». Лідируючи впродовж першої половини поєдинку (14:12) і після перерви, наші гандболісти розслабилися. Підсумок - поразка 25:26.

      По завершенню гри Кушнірюк не приховував задоволення, що у січні 2007 року наші гандболісти таки зіграють на чемпіонаті світу. Чи вдасться в Німеччині вибороти якщо не медалі, то бодай путівку на Олімпіаду? «Будемо старатися», - цитує наставника кореспондент «УМ» Андрій Багнюк. У свою чергу один із лідерів команди Віталій Нат відзначає: «Якщо поталанить із жеребом, можна буде вийти з підгрупи, а там - і за олімпійську путівку поборотися».

Шахи

      У третьому турі міжнародного турніру «Аеросвіт-2006» у Форосі українські гросмейстери виявили неабияку «гостинність». Руслан Пономарьов програв росіянину Сергію Рублевському, Сергій Карякін - Олексію Широву (обидва - чорними). Ще один наш співвітчизник Олександр Арещенко поступився Шахріяру Мамедьярову білими фігурами, причому для азербайджанця це вже друга перемога на турнірі «другим номером». Лідер національної збірної Василь Іванчук зіграв третю нічию поспіль - цього разу з росіянином Олександром Грищуком. Iз наших лише Андрій Волокітін мав шанс обіграти індійця Пентала Харікрішну, але теж підписав «мирову угоду». Молдаванин Віорел Бологан у «бессарабському» дербі переміг румуна Лівіу-Дітера Нісіпяну.

      «Аеросвіт-2006» - перший в Україні турнір, за перебігом якого можна стежити в «прямому ефірі» по інтернету. Так, за трансляцією партій другого туру у режимі он-лайн стежило аж 3600 відвідувачів.

      Становище гравців після трьох турів: Мамедьяров, Бологан - по 2,5 очка, Широв, Волокітін - 2, Іванчук, Арещенко, Грищук, Рублевський, Харікрішна - 1,5, Нісіпяну - 1, Пономарьов, Карякін - 0,5.

Футбол

      Товариський матч. «Дніпро» - «Кривбас» - 1:0 (Матюхін).

* * *

      Криворізький клуб почав підготовку до нового сезону, попри відмову спонсорів із «Криворіжсталі» (тепер - «Міттал стіл - Кривий Ріг») фінансувати команду після 1 липня. Відтак із «Кривбасу» вже пішли Кабанов (повернувся до «Карпат»), Гончаров і Закарлюка (повернулися до «Металурга» (Д)), туди ж поїхав на оглядини Іващенко. «Рук ми, звичайно, не опускаємо, але працювати, зважаючи на останні вісті, стало набагато важче, - цитує тренера Косевича сайт «Терикон». - Сподіваємося, що ситуація все-таки вирішиться і знайдуться люди, яким небайдужа доля команди, її славна історія, нарешті, місцеві уболівальники. А поки що, швидше за все, нам доведеться взагалі відмовитися від придбань, більше думаючи про те, як би не втратити тих, кого маємо. Когось продамо, щоб хоч якось покрити витрати на утримання команди».

* * *

      Уперше в чемпіонаті України виступатиме іспанець, вихованець славнозвісної «Барселони». 23-річний захисник Даніель Фернандес Артола підписав трирічний контракт із донецьким «Металургом». Команді «ІСД» Артола дістався безплатно. Нагадаємо, що тепер «МД» тренує іспанець Анхель «Пічі» Алонсо.

Хокей

      Відбулося жеребкування Континентального кубка сезону-2006/07. У змаганні візьме участь 21 команда. Фінальний турнір, як і в минулому сезоні, пройде у січні в Угорщині. Київський «Сокіл» на першому етапі потрапив до групи Е, де його суперниками будуть «Рига-2000» (Латвія) та «Енергія» (Литва).