А якби мобілка була в Довженка...

20.06.2006
А якби мобілка була в Довженка...

Той самий телефон із камерою.

      Ви марите лаврами Довженка та Фелліні? Ну що ж, тепер, щоб зняти повнометражну стрічку, вам не потрібно шукати навіть кінокамеру. Достатньо навіть мобільного телефона. Звісно, не будь-якого, а такого, що має функцію відеозапису (а для нинішніх «трубок» це вже не проблема). Принаймні саме мобілкою марки Nokіa N90 двоє італійських режисерів нещодавно відзняли перший у світі повноцінний фільм.

      Картина - документальна, її тривалість - 93 хвилини, назва - «Нові любовні зустрічі». Як повідомляє сайт Membrana.ru, автори працювали над фільмом упродовж двох місяців, знімаючи стандартною відеокамерою телефону вдень і зблизька. Адже в темряві мобілці потрібне додаткове освітлення, а якщо знімати «телефонним відео» об'єкти віддалік, то якість зображення значно погіршується. Картинка й так у багатьох випадках виявилася розпливчастою, але все ж придатною для перегляду. Причому режисери стверджують, що жодних маніпуляцій із компонуванням і поліпшенням зображення не проводили.

Щодо власне фільму, то це близько сотні інтерв'ю, узятих в італійців у барах, на вулицях та в інших громадських місцях  на тему статевого життя. «Мобільна» стрічка стала сучасною версією документального фільму «Любовні зустрічі», знятого в 1965 році П'єром Паоло Пазоліні (він так само брав інтерв'ю в італійців, щоб випитати їхні думки про секс). Автори стверджують, що завдяки майже непомітному мобільному телефону, без застосування професійної камери, діалог вийшов дуже щирим.