Круз найвпливовіший і найзакоханіший

20.06.2006
Круз найвпливовіший і найзакоханіший

Том Круз і Кеті Холмс. (РЕЙТЕР.)

        Американський журнал «Форбс» опублікував щорічний ранг-лист сотні найвпливовіших знаменитостей.

      Поважне видання поставило на перше місце актора Тома Круза. Цей голлівудський красунчик став першою зіркою за всі часи, якій вдалося вибратися на чільну позицію в такому рейтингу двічі (першого разу Круз побував на вершині «Форбс» у 2001-му). Зі  своїми 67 мільйонами доларів, отриманими за минулий рік, Круз став найбільш високооплачуваним і одним із найбільш обговорюваних кіноакторів.

      Торішній лідер рейтингу - телеведуча Опра Уїнфрі цього року посіла третю позицію. Перед нею розташувалися музиканти з гурту «Роллінг стоунз», за нею - ще одні рокери з U2, чемпіон із гольфу Тайгер Вудз, режисер Стівен Спілберг, радіоведучий Говард Стерн, репер 50 Cent, який нещодавно гастролював у Києві, акторський колектив серіалу «Клан Сопрано» та письменник, автор скандального «Коду да Вінчі» Ден Браун. Єдина представниця пострадянського простору, тенісистка Марія Шарапова, опустилася з 57-го на 63-й щабель, заробивши за рік 19 млн. «зелених».

      Але загалом не сума заробітку, на думку укладачів рейтингу, визначає впливовість зірки. А якщо дивитися лише на кишені, то минулого року першим зі знаменитостей за цим показником був режисер Стівен Спілберг, в активі якого 303 млн., другим - його колега по цеху Джордж Лукас (235 млн.), а третьою - вже згадано - Опра (225).

      Що ж до Круза, то цими днями він вискочив на провідну позицію ще в одному резонансному рейтингу: за підсумками опитування журналу Іn Touch пара у складі Тома Круза й акторки Каті Холмс визнана найкращою в номінації «найпалкіше кохання». На друге місце респонденти поставили акторів Орландо Блума і Кейт Босуорт, на третє - одну із «Відчайдушних домогосподарок» Єву Лонгорію та баскетболіста Тоні Паркера.