Може, їм «дика енергія» Руслани допоможе?

20.06.2006

      На «футбольних» гастролях у Німеччині перебувають три українські колективи. Першими приїхали хлопці з «Океану Ельзи», які були в «бундесі» вже 12 червня й дали «дружній» концерт у «Фан-сіті» Потсдаму, де розташувалася наша національна делегація. На думку музикантів, своїм виступом вони не тільки привернули увагу вітчизняних меломанів до дебютної участі нашої збірної, а й підтримали українських футболістів та фанів безпосередньо біля поля бою. Ну і, звісно, ці виступи - чудова нагода популяризації своєї творчості за кордоном. А 14 червня, нагадаємо, Святослав Вакарчук разом із коментатором Віктором Вацком, як міг, вів пряму трансляцію першого матчу збірної з Лейпцига. 

      Як пожартував письменник-фантаст Сергій Дяченко, «наша футбольна збірна програла іспанцям, бо в неї не було дикої енергії». Отож свій запал у спеціальному авто з відповідним надписом Wild Energy на «мундіаль» повезла Руслана.

      Для прихильників футболу, які з якихось причин не змогли придбати квитки на стадіони, ФІФА організувала «Фан фестс». У дванадцяти містах-господарях чемпіонату світу, переважно на «опен-ейрах» встановили великі екрани, на яких транслюються футбольні матчі. Перед чи після їхнього закінчення публіку розважають музиканти з різних країн світу. Перший такий концерт відбувся у Гамбурзі 19 червня - саме цього дня, тобто вчора, збірна України грала в цьому місті з аравійцями. А в Берліні Руслана виступить на великому майданчику Waldbohne («Лісова сцена») перед грою Україна - Туніс. Це буде єдиний концерт, вхід на який - платний (майже 18 євро). За словами співачки, вона виступатиме у своєму звичному образі - «синтетики там зараз не потрібно, тільки енергія». До речі, поспілкуватися з нашими футболістами зірці не вдасться  - забороняють тренери, хоча «ми з ними зв'язувалися».

      Також 23 після закінчення матчу Україна-Туніс у німецькій столиці виступатиме гурт «Гайдамаки». Їхній виступ пройде у модерновому центрі Берліна, на Потсдамер-плац. Це буде двогодинна програма на підтримку альбому Ukraine Calling, європейського видання останнього альбому «Гайдамаків» «Перверзії».

      Загалом з 19-го по 27 червня відбудеться дев'ять виступів цього гурту в Німеччині. Останнім містом вибрали Мюнхен. А опісля музиканти планують два виступи в Польщі та два - в Естонії.

Д.Г.