ХРОНІКА

07.06.2006

Плавання

      У хорватській столиці Загребі відбувся турнір, на якому команда України посіла третє місце, пропустивши вперед збірні США й Великої Британії. Найбільшу колекцію нагород зібрала Юлія Підлісна - в її активі чотири призових місця. Причому, три медалі 19-річна харків'янка зібрала на дистанціях брасом, а на 200-метрівці комплексного плавання фінішувала першою, випередивши навіть Яну Клочкову. Крім цього, наша чотириразова олімпійська чемпіонка ще двічі «влучала» в «призи» на дистанціях вільним стилем. По два рази на п'єдестал пошани піднімалися Сергій Адвена й Катерина Зубкова, по одному - Ірина Амшеннікова й Ігор Борисик.

Фехтування

      Українець Дмитро Карюченко виграв етап Кубка світу серед шпажистів у португальському Лісабоні. У півфіналі харків'янин здолав швейцарця Штеффена (15:12), а у вирішальній дуелі - досвідченого білоруса Захарова (9:8).

Теніс

      Відкритий чемпіонат Франції залишили останні українські тенісистки. У зустрічі третього кола парного розряду наші Олена Бондаренко й Юліана Федак поступилися десятому дуету турніру Пешке/Ск'явоне (Німеччина/Італія) з рахунком 4:6, 3:6.

      В останньому матчі 1/8 фіналу жіночої сітки «Ролан Гарросу» швейцарка Мартіна Хінгіс (12) у трьох сетах здолала ізраїльтянку Пеер (31) і тепер у чвертьфіналі зустрінеться з другим номером посіву - бельгійкою Клім Клійстерс. У чоловіків ще дві чвертьфінальні пари склали хорват Любічич (4) з несіяним господарем змагань Беннето, а також представник Сербії і Чорногорії Новак Джокович з іспанцем Рафаелем Надалем (2), котрий на зручних для себе грунтових кортах у попередньому матчі зумів зломити опір австралійця Х'юїтта (14) - 6:2, 5:7, 6:4, 6:2.

Хокей

      У НХЛ розпочалася фінальна серія Кубка Стенлі до чотирьох перемог. У першому матчі на своєму майданчику «Кароліна», програючи по ходу поєдинку «Едмонтону» 0:3, в підсумку зуміла виграти з рахунком 5:4 (Бріндамор-2, Уїтні-2, Уїльямс - Пісані, Пронгер, Моро, Гемськи).