Тренування з підвищеною старанністю

07.06.2006
Тренування з підвищеною старанністю

У красивому стилі ножицями відзначитися Беліку не дали, але без голу з поля він не пішов. (РЕЙТЕР.)

      Хто ж із наших уболівальників відмовиться зайвий раз подивитися гру своєї улюбленої збірної напередодні її дебюту на чемпіонаті світу? Проте, коли пішли перші кадри трансляції товариського матчу Україна - Лівія, стало сумно. Це нагадало наші колгоспні свята, коли місцева команда грала із зірками-ветеранами. Та й то там трибуни бували значно більшими, ніж навколо цього поля сумнівної якості на тлі мальовничого пейзажу швейцарського села. Зрозуміло, що «чорнова» робота, якою власне займалася в цьому поєдинку команда Олега Блохіна, не потребує антуражу офіційних матчів. Але чи одержав від перегляду цього дійства хтось бодай якесь задоволення?

      Тим більше що висновків із царини серйозної футбольної термінології в цьому випадку робити не доводиться. Це не можливо за визначенням. Чи можна сказати  про кращу готовність варіанта складу «синьо-жовтих» у другому таймі лише тому, що він організував три голи, а першотаймовий - жодного? Лише до перерви, до речі, грали Гусєв та Воронін, без яких важко уявити «основу» збірної. Чи можна стверджувати, що такі матчі служать награванню взаємодій ланок? Теж ні.

      Хоча, безумовно, одна користь є. Кожен, принаймні у першому таймі, почув від Олега Блохіна, який не замовкав ні на секунду, чого йому бракує, щоб грати на чемпіонаті світу. Не сумніваюся, що й сам наставник віддав би перевагу зустрічі у затишному і віддаленому від цивілізації Гессау двосторонній грі десь на закритій базі. Але в нього і справді було лише 17 гравців у розпорядженні, яких він і задіяв. Не дивно, що найбільш старанними, а точніше - голодними до гри були донецькі форварди, яким бракувало ігрової практики у Мірчи Луческу в «Шахтарі». Ось тепер хай румун знає, як Белік може п'ятою забити гол. Завдяки розвазі гірників на останніх хвилинах ми й одержали пристойну перемогу над суперником, якого дуже проблематично назвати схожим на аравійців, з якими нам грати у другому турі групового турніру. Хоча до чого тут результат? Певну норму фізичних навантажень витримали, з м'ячем у бойових умовах попрацювали, альпійським повітрям подихали, та й то добре.

ТАБЛО

Товариський матч

Україна - Лівія - 3:0

Гессау (Швейцарія).

Стадіон «Глеміндешпортплац»

      Голи: Єзерський, 47; Белік, 87; Воробей, 89

      Україна: Шовковський (Шуст, 46), Єзерський, Ващук (Тимощук, 46), Русол (Гусин, 46), Несмачний, Шелаєв, Назаренко (Ротань, 46), Гусєв (Свідерський, 46), Калиниченко, Белік, Воронін (Воробей, 46)

      Арбітр: Вільцхабер (Швейцарія)