Я тебе породив, я тебе і продам

31.05.2006
Я тебе породив, я тебе і продам

Одинокий авантюрист П'єр Карден.

      Його називали «шокером», виганяли із Торгової палати високої моди за те, що він створив одяг для мас — лінію прет-а-порте. Колеги кричали, що він ганьбить професію, а він натомість одягав королівські родини, зірок кіно й сцени, хоча йому ще не було й 30. Він твердо вирішив — хочу бути всенародним. І йому це вдалося. Нині ім'я 84-річного П'єра Кардена знає навіть той, хто вдягається на троєщинському ринку, а не в бутіках. Але він залишився «шокером». Днями відомий кутюр'є вразив усіх звісткою — він хоче продати свою знамениту модну імперію.

      Французький дизайнер не жартує і запевняє, що вже має покупців. Хто вони, не уточнив, а лише натякнув, що його бізнесом зацікавилися три фірми: з Азії, Америки та Аргентини. При цьому П'єр Карден каже, що «навар» його мало хвилює. Йому просто цікаво, що з компанією зроблять нові власники. А гроші? «Для мене вони ніколи не були ціллю і щастя мені не принесли. Я створив імперію, яку очолює моя космічна самотність. У мене ніколи не було ні дружини, ні дітей. Я прожив життя одиноким авантюристом», — каже знаменитий дизайнер.

      Імперія Кардена сьогодні — це заводи по всьому світу, де працює близько 200 тисяч людей, 8 тисяч  магазинів, два театри, ресторани, годинники, парфумерія, сигарети, парасольки, сумки і навіть облицювальні кахлі! Його студії видають до 20 тисяч моделей одягу, взуття та аксесуарів у рік. А річний оборот компанії становить приблизно $12 мільярдів — фантастична як для стиліста сума! Невже Карден і справді продасть усе, що створив упродовж усього життя?