Три відра води на голову Фоми

25.05.2006
Три відра води на голову Фоми

Фома: «Здоров'я не треба вбивати!» (Фото автора.)

      На презентації нового кліпу на пісню «Любов» фронтмен гурту «Мандри» Фома виглядав справжнісіньким «енерджайзером», неначе й не готував головний «мандрівник» країни ніякого заходу, наче й не було тривалої виснажливої роботи та безсонних ночей. «УМ» поцікавилась у Сергія Фоменка, як йому це вдається.

 

      — Чи маєш ти якісь секрети, які дозволяють тривалий час залишатися в гарній формі та не хворіти?

      — Здоров'я не треба вбивати, щоб його потім не відновлювати. Краще вчасно вдатися до профілактики, аніж довго і нудно лікуватись...

      — І який же спосіб укріплення здоров'я ти вибрав?

      — Я щоранку йду до ванни й обливаюся холодною водою. У мене вдома є навіть спеціальне відро для цієї процедури. Звичайне, білого кольору, не дуже велике. Три відра льодяної води на голову — і все в порядку, після того цілий день маєш нормальне самопочуття. І чим більше обливаюсь, тим менше у мене будь-яких проблем зі здоров'ям.

      — А що ти робиш, коли зустрічаєш ранок не вдома? Виступати ж доводиться у різних містах...

      — Я стараюся залізти в холодний душ.

      — «Домашнє» відро із собою не возиш?

      — Ні, але це дуже хороша ідея! (сміється)

      — Зарядку часто робиш?

      — Аякже! Віджимаюся від підлоги, присідаю, гирі тягаю... Намагаюся робити це щодня,.

      — І як, допомагає?

      — Мені — безперечно. Разом із водними процедурами це дуже тонізує. Щиро кажучи, я через молоді літа вів не дуже правильний спосіб життя, але тепер знаю точно, що вода лікує все.

      — Так уже й усе! Може, обливання й гарна штука, але не завжди людина може вдатися до цих «ліків». А якщо десь на вулиці чи в літаку в тебе розболиться голова, невже зможеш обійтися без таблеток?

      — Як на мене, лікувати головний біль пігулками — не дуже добра ідея. Якщо вже зовсім погано і немає можливості якось альтернативно допомогти своєму організму, тоді можна й таблетку випити. Але насправді людина створена дуже мудро — вона, наче найцікавіший комп'ютер, сприймає й обробляє силу-силенну інформації про себе і навколишній світ. І все в нас є, щоб бути здоровими без усяких пігулок, я в цьому переконаний. Утім (замислюється), можливо, бувають такі ситуації, коли людина настільки відходить від нормального природного стану, що їй тільки хімія і допоможе...

      — Чим лікуєш застуду, якщо не вдається запобігти захворюванню?

      — Можу чаю з лимоном випити або «Фервекс» якийсь хильнути. Спочатку буду без хімії пробувати, а як не допоможе, тоді вже до аптеки йду. А що робити?..

      — Що б ти порадив робити читачам «УМ» для того, аби завжди залишатися в тонусі і менше хворіти?

      — Треба мати здорову голову і не думати про погане. Це найважливіше. І пам'ятати про силу води, яка лікує все.