Дім, у якому жив Елвіс

18.05.2006

      Незважаючи на те, що солодкоголосий рок-н-рол-ідол Елвіс Преслі давно помер, він і досі залишається однією з найпопулярніших постатей у світі. У нього досі закохуються жінки, від його пісень ридма ридають романтичні натури, а диски Елвіса щороку розходяться мільйонними тиражами. Здавалося б, при такій шаленій популярності будинок, у якому знаменитий співак жив на початку своєї кар'єри, мав би коштувати космічну суму грошей, однак насправді, як виявилося, помешкання легенди коштує дешевше, ніж середньої руки вілла де-небудь у селищі «нових українців» під Києвом. Як повідомляє Lenta.ru, увечері 15 травня перший будинок Елвіса Преслі був проданий на інтернет-аукціоні eBay за 905 тисяч доларів.

      Цей дім Елвіс придбав у Мемфісі в 1956 році, коли ще тільки-тільки ставав знаменитим. Разом із батьками й бабусею співак прожив у будинку близько року. Однак на той час його пісня Heartbreak Hotel саме посіла перше місце в американському хіт-параді, і спокійне життя красеня-брюнета завершилося: під його вікнами стали чергувати натовпи прихильниць. Саме тому Елвісові зрештою довелося переїхати в інший будинок, оскільки цей для втечі від надокучливих фанаток зовсім не підходив.

      Торги, на яких був виставлений раритетний особняк, тривали протягом місяця. За цей час охочі придбати дім Елвіса зробили 71 ставку, і зрештою будинок дістався колишньому нью-йоркському пожежникові, а тепер — юристу Пітерові Глісону. За словами щасливого власника нерухомості, він разом із групою своїх однодумців має на меті відновити будинок у тому вигляді, яким він був 50 років тому, і зробити там музей свого кумира. За оцінками експертів, на це шанувальникам Елвіса доведеться витратити ще близько 750 тисяч «зелених».