Бюстгальтери з усього світу,

06.05.2006

      Останнім часом стало модним привертати увагу до серйозних проблем вельми кумедними способами. Зокрема, люди в різних куточках світу беруть участь у боротьбі з раком молочної залози, конструюючи довжелезні вервечки з бюстгальтерів.

      До останнього часу рекорд довжини ланцюжка, вив'язаного з ліфчиків, належав мешканцям Сінгапура — там виготовили конструкцію завдовжки 60 кілометрів. Але днями в цій «номінації» встановлено нове досягнення: на Кіпрі створили ланцюг аж на 111 кілометрів! Як повідомляє Бі-Бі-Сі, на це пішло 114 782 бюстгальтери і вісім годин часу.

      Постаралися не лише кіпріотки та грекині, а й представниці та представники далеких країн — Голландії, Великої Британії тощо. Предмети дамського туалету збирали майже рік, у результаті на пірс до міста Пафос прибули ліфчики навіть з Аляски. Організатори визнають, що в побитті сінгапурського рекорду їм посприяв і той факт, що розмір бюстгальтерів європейських жінок, як правило, більший, ніж в азіаток.

      Неординарна акція вже принесла певні результати. Зокрема, кількість жінок, котрі побажали отримати інформацію про обстеження з приводу раку молочної залози, збільшилась на Кіпрі на 30 відсотків.