EL Кравчук рятується від застуди «мільйоном флакончиків ехінацеї»

27.04.2006
EL Кравчук рятується від застуди «мільйоном флакончиків ехінацеї»

EL Кравчук: Спи побільше і будеш здоровий!

      Зірка кіно-, теле- чи радіопростору, хоч якою б яскравою вона була, якою б неземною й недосяжною вона здавалася, також може підхопити вірус грипу й тиждень провалятися в ліжку з високою температурою, як «простий смертний», «обпиваючись» цілющим бабусиним чаєм чи дорогими мікстурами. Тільки для знаменитості, яка допізна затримується у звукозаписувальній студії чи на знімальному майданчику, працює в концертній залі чи у свому кабінеті, кожний день, який «випадає» з щільного робочого графіка, обходиться надто дорого. Тому кожна зірка шукає свій рецепт профілактики й лікування різних недуг — рецепт, який найкраще допоможе за будь-яких обставин. Так для українського співака Андрія (ЕL) Кравчука найкращі ліки — це здоровий тривалий сон.

      «Для того щоб чудово виглядати і добре почуватись, треба боротися з депресією на фізичному та психологічному рівні, — переконував кореспондента «УМ» Андрій. — А найкращі ліки для організму — це здоровий сон. Якщо в мене поганий настрій, якщо нервуюсь через якісь неприємності, якщо почуваюсь якось не дуже добре, я просто сплю. Це може бути і 30 хвилин, дві години, і ніч із цілим ранком на додачу... Людський організм настільки розумний і самодостатній, що може у спокійному стані дієво боротися з цими негативними моментами. Головне — в «нездоровий» момент пролікувати себе сном, нехай навіть мінімальним».

      Шоколад у ролі покращувача настрою й ліків від депресії Андрій не визнає — просто не любить солодкого. Крім того, співак практично не їсть м'яса, але при цьому обожнює рибу й морепродукти. Каже, що вугря без хліба та водорості в усіх можливих варіантах (особливо морську капусту) завжди їсть iз великим задоволенням, і хоч іноді виникає спокуса об'їстися, ніколи не дозволяє собі надмірностей. «Культ їжі, ненажерство перетворює будь-яку смакоту на повсякденність, — стверджує EL Кравчук. — Так само і в коханні — якщо будеш по 35 разів на день повторювати «я тебе люблю», це перестане бути цікавим. А я люблю яскраві враження».

      Співак цілком спокійно ставиться до пігулок, які час від часу доводиться ковтати для покращення здоров'я. Каже, що зараз без медикаментозного втручання дуже важко одужати, тож іноді треба підштовхнути до цього свій організм і допомогти йому «правильною» таблеткою, але без фанатизму. «Пий не пий той гранатовий сік, обжирайся вітаміном С, а з нашим Чорнобилем, як на мене, аспірін форевер, — говорить ЕL Кравчук. —  Коли ж відчуваю, що ось ще трохи — і захворію на застуду чи грип, відразу ж починаю пити ехінацею пурпурову. Асистентка купує відразу мільйон цих флакончиків, і я собі по 4 рази на день капаю в чашку і п'ю. Мені особисто дуже допомагає, тож і ви можете спробувати. Тим паче що це копійчаний спиртовий розчин, доступний для всіх, — препарат продається мало не в кожній аптеці за 2-3 гривні».