Музичні забавки депутата Баграєва

27.04.2006
Музичні забавки депутата Баграєва

      Починаючи з минулого року, традиційно в перших числах травня, й уже звично — в Каховці, знову пройде п'ятнадцятий фестиваль «Таврійські ігри». Звичайно, передусім увагу треба звернути на цифру 15; це ще не повноліття, але вже чимало — досі так довго українські фестивалі не жили. Почесний президент «Таврійських ігор» і народний депутат (фракція БЮТ) Микола Баграєв із цього приводу говорить: «Я можу сміливо сказати, що «ТІ» виконали свою головну місію — прищепили любов та повагу до вітчизняної музики та підняли престиж українського виконавця. Сьогодні наші артисти виросли до хедлайнерів найпрестижніших майданчиків України, що важко було уявити 15 років тому». Цікаво, чому Микола Георгійович говорить про фестиваль у минулому часі: «місію виконали»?

      На таврійські іменини оргкомітет вирішив спекти коровай спільно з меломанами. Оголосили про безпосередню участь «небайдужих» у виборі цьогорічних учасників фестивалю. Отож за допомогою СМС — схоже, ця небезпечна форма впливу на рішення оргкомітетів різноманітних акцій набирає все більшої популярності, що не може не насторожувати — стало відомо, хто нас буде тішити своїм співом чи присутністю: у перший вечір — «Авіатор», «Алібі», Олександр Вудський, Ані Лорак, «Тартак», Ottawan, Ірина Білик, «Отпетые Мошенники», 30 квітня — Олександр Пономарьов, Тіна Кароль, XS, Afric Simone, Настя Каменських, StereoLiza, Вова зі Львова, «Потап та друзі», «ВІА Гра», Серьога, а закриватимуть фестиваль — Mad Heads XL, DVS, «Борщ», ТНМК, Джанго, ВВ, «Ляпіс Трубецькой» та «Океан Ельзи».

      Оргкомітет запевняє, що всі «фірмові заходи» фестивалю будуть збережені. Конкурс краси «Королева України» — «26 карат» збере в Каховці 26 вродливих дівчат з усіх регіонів України. А глядачі теж зможуть узяти участь у виборі королеви. Також під час фестивалю буде проведено міні-спартакіаду серед інвалідів — результат багаторічної співпраці Благодійного приватного фонду інвалідів «ІП-Фонд» та «ТІ». Буде продовжено традицію останніх трьох років —денна сцена для юних талантів. Упродовж двох фестивальних днів тут виступатимуть молоді українські виконавці, які були відібрані в кожному регіоні України шляхом живого прослуховування. Серед інших можна буде почути: «Джаїра» (Рівне), «Гуцул Каліпсо» (Чернівці), «Коробка» (Івано-Франківськ), Rosa Marena (Ужгород), «АННА» (Львів), GUARANA (Харків). Найкраща група денної сцени отримає право виступити на великій у завершальний день фестивалю. Побачити це все можна буде безпосередньо в Каховці, у прямому ефірі на «М1», а прочитати — в «УМ», слідкуйте за публікаціями.