ХРОНІКА

27.04.2006
Художня гімнастика

      Ганна Безсонова стала переможницею Кубка України, що проходив у Дніпродзержинську. Другу й третю сходинки у багатоборстві посіли Наталія Годунко та Галина Ширкіна, відповідно. У командному заліку кращий результат показали спортсменки Києва.

Гирьовий спорт

      Збірна України з гирьового спорту стала чемпіоном світу. На змаганнях у Казані (Росія) наші земляки здобули сім медалей, з яких чотири  золоті, одна срібна та дві бронзові. Першу сходинку в загальнокомандному заліку посіли й українські юніори (в їхньому активі також сім нагород, із них три — найвищого гатунку).

Хокей на траві

      У Римі стартував кваліфікаційний турнір, на якому розігрують путівки на цьогорічний чемпіонат світу серед жінок. Збірна України, виступаючи у групі А, свій дебютний поєдинок проводила проти команди Англії і програла з «сухим» рахунком — 0:3. Як повідомляє сайт «Чемпіон», наступними суперницями наших дівчат будуть збірні Японії, Китаю, Франції й Шотландії. Далі — «плей-оф», стикові матчі команд із двох груп. До фінальної частини першості світу, яку у вересні-жовтні прийматиме Іспанія, потраплять лише п'ять найсильніших збірних із дванадцяти, що беруть участь у нинішньому відборі. Раніше путівки на ЧС-2006 отримали трав'яні хокеїстки Голландії, Австралії, Аргентини, Індії, ПАР, Німеччини, а також господарки-іспанки.

Футбол

      Англія. Матч 36-го туру прем'єр-ліги: «Астон Вілла» — «Манчестер Сіті» — 0:1 (Вассел, 71).

Баскетбол

      НБА. «Плей-оф». Перший раунд (серії до 4 перемог). Східна конференція: «Клівленд» — «Вашингтон» — 84:89 (рахунок серії — 1:1), «Нью-Джерсі» — «Індіана» — 90:75 (1:1). Західна конференція: «Сан-Антоніо» — «Сакраменто» — 128:119 ОТ (2:0).

      Команда українського центрового Віталія Потапенка зазнала другої поразки на старті «плей-оф», хоча цього разу в поєдинку з чинними чемпіонами «впиралася» значно активніше й перевела справу в овертайм. Найрезультативнішими у матчі стали аргентинець Маню Жинобілі («Сан-Антоніо», 32 очки) та Бонзі Уеллс із «Сакраменто» (28), а наш Потап, за рішенням тренера, на майданчик не виходив узагалі.