ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

27.04.2006
НХЛ

      Кубок Стенлі. Чвертьфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Захід: «Сан-Хосе» — «Нешвілл» — 4:1 (серія — 2:1), «Едмонтон» — «Детройт» — 4:3 2ОТ (2:1), «Анахайм» — «Калгарі» — 2:5 (1:2). Схід: «Тампа-Бей» — «Оттава» — 4:8 (1:2).

      Невдало складається початок «плей-оф» для переможців регулярного чемпіонату — хокеїстів «Детройта». «Червоні крила» програли «Едмонтону» два матчі з трьох, причому, як і в першому поєдинку, вчора для з'ясування переможця знадобилися два овертайми. Дві шайби у складі «Ред уїнгз» закинув швед Зеттерберг, а в складі «нафтовиків» результативними кидками відзначилися Шпачек, Сміт, Торрес і — на 9-й хвилині другого додаткового періоду — Джаррет Столл. Автором трьох гольових передач у складі «Едмонтона» став канадець російського походження Шейн Горкофф.

      Переїхавши у Флориду, «Тампа» і «Оттава» потішили глядачів аж 12 закинутими шайбами. Щоправда, чинні володарі Кубка Стенлі запалили червоне світло за воротами Рея Емері лише чотири рази. Уже до 13-ї хвилини господарі «горіли» — 0:3, а всередині другого періоду, за рахунку 1:5, наставник «Лайтнінг» Джон Торторелла замінив «дірявого» Грехема на іншого воротаря — Бурка.

      «Першою зіркою» матчу визнано чеського «сенатора» Мартіна Гавлата — автора двох закинутих шайб і однієї результативної передачі. Також по два голи на рахунку оттавського форварда Антуана Верметта й захисника «Тампи-Бей» Пола Рейнджера.

      Наш Руслан Федотенко, хоч і виходить на лід у найсильнішій трійці «блискавок», за три гри ще не має в активі жодного очка. Цього разу він відiграв 14 хвилин і заробив коефіцієнт «-1». У ході матчу постійно виникали бійки (рахунок штрафних хвилин — 79:60), Федот також був в ударі й за грубощі отримав 12 хвилин «відсидки» (2+10).

Молодь

      У Швеції завершився чемпіонат світу серед юніорів (U-18).

      Фінал: США — Фінляндія — 3:1.

      За 3-тє місце: Чехія — Канада — 4:1.

      Вибувають із вищого дивізіону молоді білоруси й норвежці.

Кадри

      Новим президентом Федерації хокею Росії обрано Владислава Третяка. На цій посаді уславлений у минулому голкіпер змінив Олександра Стебліна, який не так давно відзначився кількома «алкогольними» скандалами.